Actualitate

Mesaj pentru lumea de dincolo

Premii naţionale pentru eseurile literare şi video ale elevilor vâlceni. Şcolarii din judeţ au ocupat locuri pe podium în cadrul concursului „Mesajul meu antidrog”

La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea, a premiat câştigătorii vâlceni ai ediţiei a IX-a (2011 – 2012) a concursului naţional „Mesajul meu antidrog”. Elevilor le-au fost oferite diplome şi premii, acordate de către membrii C.P.E.C.A. Vâlcea, cu sprijinul Asociaţiei Iniţiative din Rm. Vâlcea.

La ediţia de anul trecut s-au înscris în concurs din judeţul Vâlcea 53 de lucrări de la 8 unităţi de învăţământ, gimnazial şi liceal, la următoarele secţiuni: eseu literar, film de scurt metraj, poster-fotografie digitală, spot, pictură.

Două premii naţionale pentru elevii vâlceni

Dintre acestea, elevii vâlceni au câştigat la nivel naţional 2 premii. Astfel, a câştigat locul I la secţiunea Eseu literar, Nicu Anca Teodora, de 14 ani, elevă la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea, profesor coordonator Tămaş Simona, cu lucrarea „Între droguri şi curcubee”. Adolescenta, reprezentanta judeţului nostru la Olimpiada de Limba şi Literatura Română din acest an, a afirmat: „Am încercat să mă pun în locul unei persoane care trece prin aceste stări ciudate, de a fi drogat. Am arătat lupta mea cu drogurile, prin artă, prin puterea literelor şi am câştigat! Cu siguranţă voi participa şi la ediţia a X-a a concursului „Mesajului meu antidrog”. La secţiunea Film scurt metraj - liceu, Roşca Elena Adela, 17 ani, elevă la Grupul Şcolar Sanitar „Antim Ivireanul” din Rm. Vâlcea, profesor coordonator Predescu Antonela, a ocupat locul III la nivel naţional cu filmul „Drogurile ucid visuri”. Filmul prezintă viaţa unei adolescente care refuză tentaţia drogurilor, are o viaţă plină de lucruri frumoase, face sport, are sprijinul familiei în tot ce întreprinde, dar care are neşansa să fie întro maşină condusă de un tânăr care tocmai consumase droguri. Finalul filmului este deschis, fata fiind grav rănită, inconştientă, nu se ştie dacă va trăi. Câştigătoarea premiului ne-a mărturisit: „Scenariul filmului a fost scris de toţi colegii din clasă, pe baza unei întâmplări reale. Am vrut să arătăm că putem fi fericiţi numai fără droguri, că ele fac victime nevinovate colaterale şi îi sfătuim pe cei care le iau să se gândească şi la cei dragi, pentru că vor fi şi ei afectaţi! Eu cred că finalul filmului este optimist, fata merită să trăiască pentru că e sănătoasă şi nu ia droguri”.

Concurs foto cu aceeaşi tematică

În perioada martie – mai 2013 membrii C.P.E.C.A. Vâlcea organizează şi desfăşoară la nivelul judeţului Vâlcea ediţia a X-a a Concursului Naţional „Mesajul meu antidrog”, având ca motto: ,,Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!”, pe următoarele secţiuni: eseu literar, pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, spot, arte vizuale. Demarat încă din anul şcolar 2003-2004, proiectul „Mesajul meu antidrog” are drept scop prevenirea consumului de droguri prin implicarea elevilor şi a studenţilor în activităţi extraşcolare de petrecere a timpului liber, activităţi cu caracter cultural-artistic sau sportiv sau care presupun dezvoltarea de creaţii personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...