La Ţară

Investiţii în modernizarea comunei Lăcusteni

Primarul comunei vâlcene a apelat şi la sprijinul localnicilor pentru reabilitarea unor obiective

La sfârşitul lunii aprilie urmează a fi pus în vigoare un proiect care are ca scop asfaltarea şi modernizarea unui drum comunal, DC 73 Dăneşti-Lăcusteni, pe o lungime de 1.857 de metri. „În acest moment, proiectul se află în faza de finalizare, şi anume se urmăreşte obţinerea avizului în vederea eliberării autorizaţiei de construire”, a declarat Puchin Marin, primarul comunei Lăcusteni.

Lucrări efectuate cu sprijinul localnicilor

Sătenii din Lăcusteni se dovedesc a fi nişte oameni foarte activi. Recent, a avut loc reabilitarea unei clădiri, care înainte a servit ca sediu pentru C.A.P. „Materialele pentru reabilitarea clădirii au fost alocate din bugetul local, iar manopera a fost realizată cu ajutorul meseriaşilor din localitate. Două dintre camerele renovate vor servi ca sediu pentru cel de-al doilea medic de familie al comunei”, susţine alesul din Lăcusteni. Primarul are de gând să deschidă şi un cabinet stomatologic în alte două încăperii ale clădirii renovate. Localnicii beneficiază în acest moment şi de o farmacie, prima de altfel în istoria localităţii. „Comuna avea dispensar, dar nu şi farmacie. Această farmacie deserveşte astăzi multe sate din comunele vecine nouă. In curând vom deschide şi un al doilea dispensar.” a ţinut să precizeze primarul.

12.000 de puieţi plantaţi

Cunoscută ca fiind una din zonele cu frecvente alunecări de teren, comuna Lăcusteni se pune la adăpost faţă de unele dezastre naturale prin stabilizarea versanţilor dealurilor din zonă. Programul de replantare a puieţilor de salcâm a debutat în urmă cu câţiva ani, până în prezent fiind resădiţi peste 12.000 de puieţi. „Am plantat cu ajutorul Ocolului Silvic Bălceşti 2.000 de puieţi de salcâm. În anul 2011 am plantat 5000, iar anul trecut acelaşi număr”, a mai spus domnul Puchin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...