Administraţie

Gunoaiele rămân acasă

Alarmă în Dolj: masterplanul de deşeuri în pericol. Prioteasa: „Dacă nu facem paşi rapizi pe acest proiect până în luna iunie s-ar putea să pierdem proiectul!”

Adunarea Generală a Acţionarilor a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor „ECODOLJ” s-a întrunit, marţi, într-o şedinţă condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la care au fost invitaţi să participe Expertul pe Deşeuri din cadrul JASPER, Jean Tilly, şi directorul Direcţiei de Programare şi Evaluare din cadrul AM POS Mediu, Florian Burnar. Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi, totodată, preşedinte al ADI „ECODOLJ”, Ion Prioteasa, i-a îndrumat pe primarii localităţilor care nu fac parte din ADI să iniţieze toate demersurile necesare pentru a deveni membri, această calitate ajutându-i la o absorbţie mai bună a fondurilor europene. „În urmă cu puţine zile am avut o discuţie cu ministrul Fondurilor Europene, domnul Teodorovici, care mi-a spus că dacă nu facem paşi rapizi pe acest proiect până în luna iunie, adică să putem să mişcăm ceva pe el, s-ar putea să pierdem proiectul şi cine ştie când vom mai putea aborda un astfel de proiect. Este posibil să mai fie ceva pe segmentul financiar 2014-2020, însă pentru perioada următoare de programare noi am vrea deja să venim cu o continuare a masterplanului pe deşeuri, cu îmbunătăţiri, cu dotări şi alte lucruri noi. Aşa că am dat drumul şi suntem deja pe SEAP cu asistenţă tehnică. Sigur că pentru proiectul pe deşeuri va trebui să plătiţi şi o taxă, pentru că în faza imediat următoare ar trebui să angajăm şi câţiva oameni care să bată judeţul, cărora să le dăm posibilitatea să gestioneze acest proiect. Vom vedea sub ce formă se vor colecta şi deşeurile, pentru că a apărut o directivă a Uniunii Europene care a modificat foarte multe lucruri şi faţă de discuţiile pe care le-am avut înainte s-au mai schimbat câte ceva”, a declarat preşedintele CJ Dolj.

Proiect de 50 de milioane euro

La şedinţa AGA a ADI de Gestionare a Deşeurilor „ECODOLJ” au participat un număr de 97 primari doljeni, între care şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, directorul Direcţiei de Programare şi Evaluare din cadrul AM POS Mediu, Florian Burnar, Leaderul de Proiect din partea consultantului, Anca Tofan, şi reprezentantul Uniunii Europene, Jean Tilly – Expert Deşeuri JASPERS. Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de aplicant în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, a elaborat documentaţia pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Dolj” în scopul obţinerii unei finanţări europene nerambursabile. Acest proiect, estimat la aproximativ 50 milioane euro, vizează implementarea unui sistem de management integrat al deşeurilor în toate cele 111 unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Dolj. Durata proiectului este de 30 luni şi va fi implementat până la finele anului 2015.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...