Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila - FC Maramureş - 3-0

Damila continuă cursa pentru promovare

Damila continuă să spere la Liga 1 după victoria obţinută sâmbătă la Drăgăşani, 3-0 cu FC Maramureş

Judeţul Vâlcea nu a mai avut reprezentantă în Liga 1 din 1987, când Chimia a retrogradat. Acum, nou-promovata Damila are şanse reale să facă pasul cel mare spre Liga 1.

Sâmbătă, la primul joc oficial din acest an la Drăgăşani, Damila a învins cu 3-0 pe Maramureş. În faţa a 1.000 de suporteri, trupa lui Claudiu Niculescu a avut o evoluţie entuziasmantă, având o cascadă de ocazii la poarta oaspeţilor, din care a fructificat doar trei. Deschiderea de scor a venit în finalul primei reprize, după ce Codin a centrat de pe dreapta şi Negruţ a pus capul pentru 1-0. În repriza secundă, vâlcenii aveau să rateze exasperant, dar s-a desprins în final. Acelaşi Negruţ avea să ducă scorul la 2-0 în minutul 82, după o fază pornită de la Melcea. Scorul final avea să fie stabilit în minutul 88 de nou-intratul Daniel Iancu, care a fructificat faza creată de Ad. Popa. După ce primele două clasate, Poli şi Corona, au avut un start slab de retur, Damila este într-o postură favorabilă, având un joc mai puţin disputat decât acestea. Antrenorul Claudiu Niculescu continuă rezultatele bune obţinute anul trecut de către Erik Lincar. ”Am dominat tot jocul, am marcat doar de trei ori, dar am avut multe alte ocazii de a înscrie. Sunt mulţumit de cum s-au prezentat băieţii şi din punct de vedere fizic, înseamnă că pregătirea de iarnă a fost bine făcută. Sunt fericit, Damila reprezintă prezentul şi viitorul meu ca antrenor. O să vedeţi că Damila va face performanţă, pentru ca aici sunt doi oameni de afaceri serioşi, domnii Dan şi Laurenţiu Niţu, care bagă bani mulţi în fotbal, sunt pasionaţi de acest sport şi foarte serioşi în tot ceea ce fac. Am obţinut o nouă victorie, dar asta nu înseamnă nimic raportat la obiectivul nostru. Eu mă gândesc la fiecare meci în parte şi nu cred că ne-am înscris în cursa pentru promovare, deşi avem şansa noastră şi de noi depinde acest lucru”, a declarat Claudiu Niculescu. Sâmbătă, Damila are o deplasare grea la Oradea, unde va întâlni pe FC Bihor, echipa antrenată în tur de Niculescu.

Iancu a spart gheaţa

Dani Iancu (20 ani) este la primul său gol în eşalonul secund şi la debutul pentru Damila în Liga a 2-a. Deşi a jucat doar 10 minute, tânărul mijlocaş a lăsat o impresie foarte bună, dovedind că are multe calităţi. ”Nu putea exista un debut mai frumos, eu am fost bucuros că am intrat, dar golul m-a făcut foarte fericit. Cred că este meritul lui Ad. Popa, el a făcut faza, cred că oricare marca dacă era în locul meu. Sunt bucuros că prin golul meu am ajutat şi eu echipa. Am avut răbdare, aştept de mult timp momentul aceasta, să intru şi să dau gol, sper să o ţin în continuare tot aşa şi să am evoluţii cât mai bune”, a afirmat Iancu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...