Sub Lupă

SRI a monitorizat gruparea de falsificatori de carduri din 2010

SRI a monitorizat din 2010 gruparea de criminalitate organizată transfrontalieră specializată în spălare de bani, care acţiona pe raza mai multor judeţe din România, precum şi pe teritoriul SUA şi al unor ţări din Europa, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.

"Începând cu anul 2010, SRI a monitorizat această grupare de criminalitate organizată transfrontalieră specializată în criminalitate informativă şi spălare de bani. Această grupare acţiona pe raza mai multor judeţe din România, precum şi pe teritoriul SUA şi al unor ţări din Europa", a spus Sava.
El a adăugat că "Serviciul a desfăşurat măsuri specifice complexe de documentare prin structurile specializate cu privire la acţiunile grupării şi în acest sens a cooperat atât cu partenerii interni cât şi cu cei externi".

"Datele şi informaţiile ce conturau existenţa elementelor constitutive ale infracţiunilor derulate de membrii grupării au fost valorificate prin informarea DIICOT, care, în baza acestora, a deschis dosarul de urmărire penală", a mai spus purtătorul de cuvânt al SRI.

Potrivit acestuia, criminalitatea organizată transfrontalieră şi activităţile asociate precum migraţia ilegală, traficul de droguri, criminalitatea informatică, evaziunea fiscală şi contrabanda, reprezintă o prioritate a SRI.

Peste 20 de persoane au fost reţinute

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au emis peste 20 de ordonanţe de reţinere în dosarul falsificatorilor de carduri în urma audierilor maraton începute joi, între reţinuţi aflându-se şi Constantin Gheară, au declarat surse judiciare.

Procurorii şi poliţiştii au descins joi la 85 de adrese din Bucureşti şi 16 judeţe, fiind vizate 70 de persoane care ar fi falsificat carduri şi ar fi retras ilegal două milioane de euro din mai multe state, simultan având loc percheziţii în Germania, Marea Britanie, SUA şi Republica Dominicană.
Procurorii DIICOT au emis ordonanţele de reţinere pe numele a 20 de falsificatori capturaţi în România, au precizat sursele citate.
Percheziţiile de joi au avut loc în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea, Vrancea, Braşov, Constanţa, Olt, Sălaj, Cluj, Suceava, Brăila, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Satu Mare, "la locuinţele membrilor unor grupuri infracţionale organizate transfrontaliere suspectaţi de acces fără drept la un sistem informatic, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi efectuarea de operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică", informa Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...