Actualitate

Directorii liceului din Craiova unde s-a turnat un film porno au fost demişi

Directorul Liceului Henri Coandă din Craiova, unde trei elevi s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale în incinta şcolii, a fost demis pentru a se restabili climatul de linişte şi pentru a se reface imaginea unităţii de învăţământ, se arată într-un comunicat de joi al ISJ Dolj.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a transmis joi un comunicat de presă, în care prezintă motivele pentru care directorul Liceului "Henri Coandă", Mihai Dragu, dar şi directorul adjunct al şcolii, Marius Tiţa, au fost demişi.

Directorul adjunct al liceului, Marius Tiţa, a declarat că nu a greşit "cu nimic", ci, din contră, timp de două săptămâni a încercat, alături de directorul Mihai Dragu, să-i protejeze pe elevi de "orice repercursiuni", în urma scandalului izbucnit în unitatea de învăţământ după ce trei elevi s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale.

"Nu am greşit cu nimic, nu am făcut nimic ilegal la şcoală, ba chiar cred că am dezamorsat o bombă, mă refer la scandalul sexual de care ne ocupăm de două săptămâni şi în special domnul Dragu, astfel încât elevii să fie protejaţi şi feriţi de orice repercursiuni", a spus Marius Tiţa.

Întrebat dacă raportul prin care s-a propus introducerea de ore de educaţie sexuală în şcoală, începând cu clasa a VI-a, ar fi unul dintre motive, directorul adjunct a explicat: "Nu văd ce deranj ar fi să discutăm despre ceva ce s-a întâmplat. Din moment ce, din nou, în echipa de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt două persoane care au fost şi în 2009, cred că interesele sunt aceleaşi ca şi în 2009".

O comisie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a mers, joi, la Liceul "Henri Coandă", unde 400 de elevi au protestat în curtea şcolii, pentru a aplana situaţia, dar şi pentru a numi directori interimari în locul celor demişi.
Protestul elevilor s-a încheiat în jurul orei 11.00, după aproximativ trei ore.
Aproximativ 400 de elevi de la Liceul "Henri Coandă" din Craiova au refuzat să intre la ore joi dimineaţă, nemulţumiţi că directorul şcolii a fost demis, în urma scandalului izbucnit în unitatea de învăţământ după ce trei elevi s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale în incinta şcolii.

Elevii care aveau ore joi dimineaţă s-au strâns în curtea liceului pentru a protesta, ei având pancarte pe care scria: "Dragu te iubim".

Inspectorul şcolar adjunct al ISJ Dolj, Nicuşor Cotescu, afirma, joi dimineaţă, că s-a luat decizia demiterii directorului Mihai Dragu în urma unei discuţii cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi că mai multe informaţii în acest sens vor fi prezentate într-un comunicat al instituţiei doljene.

În urmă cu două săptămâni, directorul Liceului "Henri Coandă" a sesizat Brigada de Combatere a Crimei Organizate după ce a aflat că trei elevi din şcoală, doi de clasa a VIII-a şi o elevă de clasa a IX-a, s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale într-un balon de pe terenul de sport al unităţii de învăţământ.

"Hotărârea a fost luată miercuri, 27 martie, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, ca urmare a ultimelor evenimente petrecute la Liceul Teoretic Henri Coandă din Craiova. Menţionăm că această decizie a fost luată pentru restabilirea climatului de linişte, propice derulării în bune condiţii a procesului instructiv-educativ şi pentru refacerea imaginii şcolii la nivelul întregii comunităţi", se arată în comunicat.

Ulterior, la liceu a fost declanşată o anchetă internă, în urma careia s-a decis ca cei trei elevi să fie mutaţi disciplinar la alte unităţi de învăţământ. De asemenea, alţi doi elevi din liceul respectiv, care au distribuit filmuleţele, au fost sancţionaţi cu scăderea mediei la purtare, fiind propusă nota 6.

Totodată, conducerea Liceului "Henri Coandă" din Craiova a făcut un raport cu păreri ale elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice cu privire la introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoală, încă din clasa a VI-a, Consiliul elevilor declanşând o acţiune de strângere de semnături.

În urma scandalului, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a declanşat o anchetă la Liceul Teoretic "Henri Coandă".

În octombrie 2012, ISJ Dolj a mai deschis o anchetă la Liceul "Henri Coandă" din Craiova, după ce o profesoară de franceză l-a reclamat pe directorul unităţii Mihai Dragu că a motivat absenţe ale unor elevi, pe motiv că fuseseră implicaţi în organizarea unei petreceri de sfârşit de an şcolar.

La sfârşitul anului şcolar 2011-2012, conducerea Liceului "Henri Coandă" din Craiova, împreună cu elevii, a organizat o petrecere intitulată "White Transformers", inclusă într-un proiect extracuricular. Astfel, mai mulţi elevi au participat atunci la organizarea şi promovarea evenimentului, lipsind de la cursuri şi primind absenţe.

Directorul Mihai Dragu declara atunci că a motivat absenţele elevilor pe două sau trei zile şi în baza unor cereri semnate în prealabil de diriginte.
În septembrie 2009, directorul Mihai Dragu a mai fost schimbat din funcţie, şi atunci 400 de elevi protestând faţă de decizia ISJ Dolj. La vremea respectivă, directorul a primit calificativul "nesatisfăcător", fiind demis. Inspectoratul Şcolar Judeţean a revenit asupra deciziei, în urma protestului elevilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...