Sport

Handbal feminin, Liga Naţională

Vâlcea, la un pas să piardă la masa verde la Craiova!

Handbalistele Oltchimului aveau viza medicală expirată, însă conducerea SCM Craiova a făcut un gest de nobleţe şi a aşteptat peste limita regulamentului

Deşi avea posibilitatea, conducerea SCM Craiova nu a profitat de amatorismul dovedit de Oltchim pentru a câştiga la masa verde disputa cu vâlcencele şi a ales ca jocul să se dispute pe teren.

Calificată în semifinalele Ligii Campionilor, Oltchim arată că are o conducere de amatori, după ce delegaţia vâlceană a uitat că nu are la zi vizele medicale ale jucătoarelor. Liderul campionatului a riscat să piardă partida cu SCM Craiova la "masa verde", după ce arbitrii partidei ce trebuia să înceapă la ora 18:30, Cruceru şi Rădulescu(Drobeta Tr.Severin) au descoperit că fetele lui Jakob Vestergaard au vizita medicală expirată pe carnetele de joc! Viza medicală în sporturile de echipă este valabilă pentru şase luni, iar cea obţinută de Oltchim la începutul campionatului expirase deja. Oficialii campioanei au dezamorsat situaţia în ultima secundă şi preşedintele Petre Berbecaru a mers la o Policlinică din craiova şi a reuşit să obţină o viză medicală valabilă pentru o singură zi.
Conform regulamentului, dacă meciul nu începe cu o întârziere de maxim zece minute, se omologhează cu scorul de 10-0 în favoarea formaţiei care nu este vinovată. Totuşi, regulamentul prevede şi o situaţie excepţională, dacă ambele formaţii semnează un proces verbal prin care sunt de acord ca partida să înceapă după 20 de minute, atunci jocul se poate desfăşura. În acest caz, SCM Craiova nu a acceptat să câştige fără luptă cu 10-0 şi meciul s-a putut desfăşura cu o întârziere de 20 de minute. Un gest de nobleţe făcut de conducerea SCM Craiova, care s-a gândit probabil şi la cei 4 mii de fani din Polivalentă, care au venit să asiste la un spectacol.
Din fericire, fetele lui Vestergaard vor juca pe teren şansa de a se califica din nou în finala Ligii Campionilor, pentru că în cea mai tare competiţie europeană nu se cere viză medicală şi se joacă doar pe bază pe paşaport.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...