Sub Lupă

Olguţa scoate bani din buget pentru Mititelu

Primăria Craiovei vrea să cumpere de la patronul Universităţii terenul de lângă Balta Craioviţa

Primăria Craiovei vrea să achiziţioneze cu 1,5 milioane euro terenul de trei hectare deţinut de Adrian Mititelu în zona Balta Craioviţa.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a justificat necesitatea acestei achiziţii prin proiectul de construire a unei artere rutiere care să fluidizeze traficul din zona de sud şi sud-vest a oraşului care va deveni extrem de aglomerată după ce va fi dat în folosinţă podul de la Calafat. „Am analizat foarte mult dacă este oportun sau nu să facem această achiziţie şi am ajuns la concluzia că da. Această arteră nouă care va uni Strada Râului cu Bulevardul Tineretului peste Balta Craioviţei nu este inventată de Olguţa Vasilescu, au vrut să o facă şi Solomon, şi Bulucea, şi Ceauşescu sau, mă rog, primarii din vremea lui Ceauşescu”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Vasilescu.

Efect de bumerang pentru Mititelu

În opinia Liei Olguţa Vasilescu o parte din suma alocată pentru achiziţionarea acestui imobil-teren ar trebui să se întoarcă în conturile Primăriei Craiova, ca urmare a unei datorii înregistrate de firmele finanţatorului Universităţii către bugetul local. „La ora actuală, firma lui Mititelu este în insolvenţă. Noi dacă vrem să o executăm, ca Primărie, rămânem fără niciun ban. Dacă îi dăm noi aceşti bani pe teren ni se întoarce în cont 40% din contravaloare. De ce? Pentru că aproape 500.000 de euro este datoria pe care firma o are la Primărie”, a mai spus primarul Craiovei. O altă obligaţie pe care edilii vor să o treacă în sarcina lui Mititelu este de a acoperi cheltuielile cu realizarea Planului Urbanistic Zonal, estimate la aproximativ 200.000 euro. Totodată, Olguţa Vasilescu speră ca finanţatorul Universităţii să folosească banii intraţi în cont pentru a întări lotul cu care echipa va debuta din vară în Liga a II-a.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...