Ultima Oră

Oltchim: protestul s-a mutat în stradă

Muncitorii de la combinatul chimic Oltchim SA au ieşit pentru a doua zi consecutiv la miting, de această dată angajaţii companiei mutând protestul pe DN 64.

Chemaţi de Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber, 350 de angajaţi ai Oltchim au blocat timp de mai multe ore traficul rutier în zonă, afişând pancarte cu mesaje de genul "Muncim pentru a trăi, nu trăim pentru a munci!"

Aceasta este a doua zi consecutivă de proteste în cadrul companiei vâlcene, după ce ieri sindicaliştii au trimis un memoriu administratorului judiciar în care cer acordarea salariilor restante, dar şi încetarea războiului psihologic în rândul angajaţilor, ameninţaţi cu concedierea.

Muncitorii de la Oltchim susţin că au restanţe la salarii de trei luni, iar vestea că prima concediere colectivă ar cuprinde un număr de 1.000 de angajaţi i-a scos în stradă. Pe de altă parte, unii dintre angajaţii combinatului chimic vâlcean s-ar împăca cu gândul concedierii doar dacă li s-ar oferi salarii compensatorii. Chemat insistent de oameni să dea lămuriri, actualul director al Combinatului Chimic, Mihail Tălpăşanu a venit la final să discute cu angajaţii, însă discursul său a fost primit cu huiduieli şi s-a întors la birou.
Mâine, la SC Oltchim, tot de la ora 9.00, este anunţat un protest comun al salariaţilor de la Oltchim împreună cu cei de la Arpechim Piteşti.

Combinatul chimic Oltchim SA Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă de la 30 ianuarie. Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...