Ultima Oră

Recital extraordinar de chitară la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea

Filarmonica "Ion Dumitrescu" din Râmnicu Vâlcea va găzdui, miercuri, 03 aprilie, de la ora 19:00, un recital extraordinar de chitară clasică şi flamenco susţinut de Alexandru Munteanu. Programul recitalului este compus din : Prima parte: Francisco Tárrega: „Adelita” (2:00), Julian Arcas: „Fantasía sobre el paño” (5:24 min), Francisco Tárrega: „Capricho árabe” (5:30 min), Isaac Albéniz: „Rumores de la Caleta” (5:07 min), Erik Satie: „Gnossienne nr. 1” (3:25 min), Isaac Albéniz: „Cádiz” (4:40 min), Romanţa anonimă (2:36 min), Isaac Albéniz „Granada” (5:27 min), Dilermando Reis: „Se ela perguntar” (4:00 min), Isaac Albéniz: „Asturias” (6:00 min);
Partea a doua: Paco de Lucía: „Rondeña” (2:10 min), Ernesto Lecuona: „Malagueña” (5:31 min), Paco de Lucía: „Reflejo de luna” (3:29 min), Paco de Lucía: „Los pinares” (4:25 min), Paco de Lucía: „Fuente y caudal” (6:00 min), Paco de Lucía: „Gitanos andaluces” (5:32 min), ***: „Granaína” (3:34 min), ***: Fandango de Huelva (3:32 min), Paco Cepero: „Agua marina” (4:03 min), ***: Soleá (4:12 min).
În anul 2009, Alexandru Munteanu a cântat la Râmnicu-Vâlcea, atât cu orchestra sub bagheta luiAlexandru Iosub, cât şi singur, bucurându-se de un real succes.

Alexandru Munteanu s-a născut în oraşul Craiova, judeţul Dolj, la 2 septembrie 1990. A urmat în localitatea natală cursurile Colegiului Naţional „Carol I” (până în clasa a VII-a) şi Liceului de Artă „Marin Sorescu” (din clasa a VIII-a până în clasa a X-a, inclusiv), specializarea chitară clasică, instrument principal (profesori George Mitrache şi Maria Şopov) şi pian, instrument secundar. Clasele a XI-a şi a XII-a le-a continuat în cadrul Liceului de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, unde l-a avut ca profesor de chitară clasică pe lectorul universitar dr. Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, de la Universitatea Naţională de Muzică. În prezent, este student în ultimul an la Conservatorul Superior de Muzică din Malaga – Spania, unde îi are ca profesori de chitară clasică pe Juan Carlos Almendros Baca şi Javier Fernández Chamizo; în particular ia lecţii de chitară flamenco de la Ruben Diaz, José Juan Pantoja şi Chato Francisco Santiago. În acelaşi timp, în calitate de cadru didactic asociat, predă lecţii de chitară clasică la Centrul Experimental de Studii Muzicale (Centro Experimental de Estudios Musicales) din Malaga.
Începând cu anul 2005 obţine mai multe premii la concursurile naţionale şi internaţionale de chitară clasică. În anul 2009, din partea Consulatului iberic la Bucureşti, „intérprete de guitarra clásica” Alexandru Munteanu, a primit „Diploma de Excelencia”, „para la promoción de la musica española”.
În 2011 şi 2012, cu Orchestra de chitare a Conservatorului Superior de Muzică din Malaga, dirijori Ana Blanco şi Estefania Sánchez Guirao, a susţinut mai multe concerte la Malaga, Cordoba, Granada şi Sevilia; la 28 decembrie 2012, pe scena Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Alexandru Munteanu a susţinut un recital de chitară clasică şi flamenco, intitulat Bijuterii muzicale („White Pearls of Guitar”); în zilele de 11 şi 12 ianuarie 2013, cu Orchestra Conservatorului Superior de Muzică din Malaga, dirijor Davíd García Carmona, a susţinut la Malaga concertul Egmont, de Bert Appermont, iar în zilele de 25 şi 26 ianuarie 2013, a susţinut un concert de jazz, cu „Big Bang”, Orchestra de Jazz a Conservatorului Superior de Muzică şi Orchestra Simfonică a Centrului Experimental de Studii Muzicale din Malaga, dirijor Ara Vardtanian.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...