Opinii

 

Ecuson de popas rezidenţial

La Râmnicu Vâlcea, edilii tind să cadă din groapă în hău mergând pe ideea experimentelor financiare făcute pe banii localnicilor. Taxa pentru ecusonul de parcare rezidenţială a fost introdusă iniţial pentru parcările din centrul oraşului, înţesate până în miez de noapte sau în zori de zi de tinerii veniţi cu maşina la câte un club, o terasă sau la un chef al prietenilor. Există zone ale oraşului unde nici căruţele strângătorilor de fier vechi nu se avântă, ideea nu este doar ridicolă, ci îşi arată rânjetul satisfacţiei hoţomăneşti.

Sigur, impunerea unui ecuson similar şi vizitatorilor se poate dovedi o fericire şi un blestem pentru bietul râmnicean deposedat deja de 20 de lei pentru maşină. Fericire că poţi amâna vizita soacrei sosită călare pe capul tău de frica taxei impuse de primărie. Chin, pentru că în momentul în care consoarta va constata că te foloseşti de HCL-uri, ordine de rimar şi Poliţia Locală pentru a-i îndepărta mama din liniştea căminului tău conjugal se va duce de râpă orice plan urzit în secret. „Nu-ţi este ruşine! Plăteşte-i ecusonul mamei, nenorocitule! Este soacră europeană şi are drepturi!”. Cam acesta ar fi scenariul în cazul familiilor în care soacra este automobilistă, iar liniştea financiară domneşte în cămin.

Cum în Râmnicu Vâlcea situaţia financiară a plătitorului de taxe numai roză nu este în ultimii ani pare greu de crezut că vreo gospodină va rupe într-una din cele 12 luni ale anului 20 de lei de la gura familiei pentru a plăti ecusonul de vizitator pentru vreuna din cele două cuscre sigure ale familiei. Excepţie făcând cazul în care biata bătrânică nu este chemată să se joace de-a bona cu odraslele cuplului. Şi nici atunci nu-i sigur!

Mimând politica socială a nemajorării taxelor şi impozitelor locale cu 16%, actualul Executiv, la fel ca şi cel precedent, bagă mâna fără ruşine în buzunarele unor categorii de locuitori ai Râmnicului sub pretextul unui nou model de organizare a urbei. Suma aşa cum constata şi cetăţeanul revoltat din articolul din pagina alăturată, este echivalentul a 30% din impozitul pentru un autoturism de 1400 cmc. Scuza edililor este că nimeni nu s-a prins până acum că această cotizaţie este coplata la municipalitate. Dacă din impozitele locale nu se rezolvă mare lucru, la ce bun să acuzăm edilii, mai bine mai plătim o dată şi încă o dată şi...

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...