Administraţie

Nicolicea junior sare la gâtul baronului Adrian Duicu

Consilierul judeţean al UNPR acuză: ,,Consiliul Judeţean Mehedinţi repartizează bani pe criterii politice! Este o bătaie de joc acest buget!”

Consilierii judeţeni ai opoziţiei îl acuză pe preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şi pe consilierii USL că au repartizat primăriilor fondurile provenite din cotele defalcate din TVA pe criterii politice. Consilierul judeţean UNPR Alin Nicolicea a adus şi un exemplu elocvent: Primăria Vlădaia a primit doar 10.000 de lei.

Consilierul judeţean UNPR Alin Nicolicea, nepotul parlamentarului Eugen Nicolicea, a adus o serie de argumente prin care a încercat să le arate colegilor că sumele aprobate sunt împărţite pe criterii politice. Totul a fost în zadar, căci n-a reuşit să schimbe cu nimic situaţia. Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean a fost trecut un singur proiect. Este vorba de aprobarea proiectului de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din TVA. Aceşti bani sunt folosiţi pentru echilibrarea bugetelor locale, iar cotele defalcate din impozitul pe venit sunt utilizate pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare sau capital. Din banii pe care Consiliul Judeţean trebuie să-i aloce primăriilor, administraţiile ar trebui să-şi continue şi programele de dezvoltare locală, dar şi a proiectelor de infrastructură pe unităţi administrative. Numai că aceste sume sunt destul de mici şi asta chiar dacă preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat că banii sunt mai mulţi decât în anii trecuţi. „Sumele sunt mai mari. Anul trecut, suma pe care a împărţit-o Consiliul Judeţean a fost de 138 de miliarde de lei vechi, iar în acest an vorbim despre 153 de miliarde de lei vechi”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

"Anul trecut, suma pe care a împărţit-o Consiliul Judeţean a fost de 138 de miliarde de lei vechi, iar în acest an vorbim despre 153 de miliarde de lei vechi.", Adrian Duicu, preşedinte CJ Mehedinţi 

Nicolicea junior: „Este o sumă nesimţit de mică!”

Consilierul judeţean Alin Nicolicea este de părere că acest proiect de hotărâre a fost aprobat în grabă, astfel încât consilierii nici măcar nu au reuşit să parcurgă cu atenţie ceea ce scrie în mapa de prezentare. Chiar şi la prima vedere, consilierul UNPR este de părere că sumele de bani au fost repartizate pe criterii politice, iar la unele primării ale judeţului sumele sunt cu mult mai mici decât anul trecut. „A fost o şedinţă de îndată. Am fost puşi în faţa faptului împlinit. Din câte am înţeles, bugetul a fost constituit pe genunchi, în mare grabă. În acelaşi timp, acest proiect nu a trecut prin comisiile de specialitate şi nici măcar nu am avut timp să venim cu amendamente pentru aceste sume bugetare. Am înţeles că o parte dintre primari au trimis totuşi solicitări, dar eu consider că acest buget nu este echitabil”, a declarat consilierul UNPR. „Normal ar fi fost să existe măcar două – trei zile de dezbatere pe acest buget, pentru ca primarii să-şi analizeze foarte bine priorităţile. Ce face o comună ca Vlădaia cu 10.000 de lei primiţi de la Consiliul Judeţean? Este o sumă nesimţit de mică. Nu îţi ajunge nici măcar să acoperi salariile în comuna respectivă. Noi vorbim şi de alte plăţi care se fac în comună cum ar fi iluminatul public sau alte cheltuieli. În campania electorală aproape toţi primarii au venit şi au afirmat că îl susţin pe Adrian Duicu. Este în regulă, fiecare susţine o cauză, dar de ce acei primari nu sunt susţinuţi la rândul lor de către acea cauză măreaţă şi anume împărţirea echitabilă a bugetului? De exemplu, sunt primării UNPR care se află în alianţă cu PSD-ul, PNL-ul şi PC-ul, cum ar fi Vânători, Salcia sau Căzăneştiul, şi care nu au primit fonduri suficiente. Nu mai vorbesc de alţi primari care şi-au arătat susţinerea pentru USL şi care s-au văzut practic în fundul gol. Este o bătaie de joc acest buget! Am încercat să explic acest lucru şi să le arăt acestor oameni că ar fi bine să se uite şi să reanalizeze bugetul. Din păcate, a fost în zadar”, a concluzionat consilierul Alin Nicolicea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...