Politică

Senatorul Niţu, implicat în viaţa comunităţilor locale din Vâlcea

Parlamentarul liberal a participat activ la mai multe manifestări derulate weekend-ul trecut în judeţ

Joi, 21 martie 2013, senatorul a răspuns invitaţiei primarului comunei Lungeşti, Tiberiu Costea, de a participa la recepţia lucrărilor aferente proiectului “Consolidare, modernizare, extindere şi dotare a Şcolii cu clasele I-IV Lungeşti”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Alături de reprezentanţi ai Executivului CJ Vâlcea, senatorul Niţu s-a arătat încântat de investiţia realizată în localitatea din zona Drăgăşani.

„Educaţia copiilor, o prioritate!”

Parlamentarul vâlcean s-a arăat încântat de condiţiile oferite acum elevilor din Lungeşti prin realizarea investiţiei la şcoala din comună. „Am răspuns bucuros invitaţiei primarului Tiberiu Costea la evenimentul care marchează finalizarea lucrărilor de modernizare a şcolii din Lungeşti. În ţară avem nenumărate situaţii în care copiii învaţă în doar câţiva metri pătraţi, în clădiri prost întreţinute şi neconectate la reţelele de utilităţi. Cred că nu există un deschizător de drumuri mai bun şi mai oportun decât şcoala şi, de aceea, felicit autorităţile locale pentru alegerea lor de a face din educaţia copiilor o prioritate. De asemenea, trebuie spus că proiectul de modernizare a şcolii este un exemplu de succes al accesării fondurilor europene, o sursă de oportunităţi pentru România, dar şi un angajament care solicită rigoarea, seriozitatea şi profesionalismul beneficiarilor”, a declarat parlamentarul liberal. După inaugurare, senatorul a vizitat şi a aprins o lumânare la Mănăstirea Mamu, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu şi unul dintre cele mai importante monumente istorice din judeţ, dar şi din ţară.

"Am avut astăzi una dintre cele mai frumoase zile de când sunt senator. M-am bucurat să stau de vorbă cu producătorii agricoli de la cele două târguri şi să cumpăr miere bună, făcută la noi în judeţ.", Dan Niţu, senator de Vâlcea

În sprijinul agricultorilor

Sâmbătă, 23 martie 2013, senatorul Remus Daniel Niţu a participat, împreună cu primarul oraşului Băbeni, Sorin Ion Bîzîc, şi cu viceprimarul Moise Dănuleţ, la târgul săptămânal din comuna Ioneşti. „Primarul oraşului Băbeni mi-a spus că intenţionează să organizeze un asemenea târg în zona Zăvoi. Susţin ideea domnului Sorin Ion Bîzîc de a aduce mai aproape de locuitorii Băbeniului punctele de desfacere a produselor agricole”, a declarat parlamentarul liberal. Întrucât agricultura este una dintre activităţile principale ale judeţului Vâlcea şi fiind membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, senatorul şi-a continuat activitatea din această sâmbătă cu vizitarea târgului destinat producătorilor apicoli şi organizat în parcul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea. „Am avut astăzi una dintre cele mai frumoase zile de când sunt senator. M-am bucurat să stau de vorbă cu producătorii agricoli de la cele două târguri şi să cumpăr miere bună, făcută la noi în judeţ.” În privinţa activităţilor de la nivel central, luni, 25 martie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a fost invitatul senatorului Remus Daniel Niţu şi al altor colegi ai săi la o întrevedere cu grupul politic al Partidului Naţional Liberal din Senatul României. Principalele puncte de pe agendă au fost recentele scandaluri din industria alimentară, oportunităţile de finanţare în agricultură şi dezvoltare rurală pentru anul curent, modificarea Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene, precum şi beneficiile şi şansele pe care România le are conform configurărilor instrumentelor europene de finanţare în agricultură pentru perioada 2014-2020.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...