Eveniment

Elevă din Dolj bătută de profesor pentru gesturi obscene

Mitrică Biră, profesor de limba romani, şi-a pocnit o elevă după ce aceasta a adresat mai multe semne obscene şi injurii dascălilor

Un cadru didactic de la o şcoală din comuna Dioşti-Dolj este cercetat de poliţişti, fiind acuzat că a lovit o elevă de clasa a VI-a care, în timpul unei pauze, ar fi făcut gesturi obscene profesorilor aflaţi în cancelarie, conducerea unităţii începând o anchetă şi precizând că profesorul este agresiv verbal. Poliţiştii doljeni au declanşat o anchetă în acest caz, după ce părinţii fetei au depus plângere împotriva profesorului respectiv. Ei au reclamat faptul că fata lor a fost bătută vinerea trecută de profesorul de limba romani. Potrivit oamenilor legii, reacţia profesorului a fost, se pare, provocată de mai multe gesturi obscene pe care eleva de clasa a VI-a le-a făcut profesorilor aflaţi în cancelarie, în timpul unei pauze.

Palme pentru înjurături

Ulterior, fata a fost chemată să dea explicaţii, dar a continuat să le adreseze injurii profesorilor din cancelarie. În acel moment, profesorul de limba romani, Mitrică Biră, a lovit-o, de două ori, cu palma peste faţă pe fată. „Poliţiştii postului Dioşti s-au autosesizat în momentul în care au aflat că eleva a fost bătută. Au luat legătura cu părinţii fetei, iar aceştia s-au hotărât să depună plângere împotriva cadrului didactic. În cauză a fost deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe”, a declarat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Unitatea de învăţământ unde predă cadrul didactic a deschis o anchetă internă, conducerea şcolii susţinând că profesorul Mitrică Biră este agresiv verbal. „Este un profesor care este agresiv verbal. De multe ori se adresează agresiv atât elevilor, cât şi nouă, colegilor. Vom demara o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat Valentin Tuţuleasa, directorul şcolii din Dioşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...