Administraţie

S-au mărit gigacaloria, apa rece şi canalizarea în Drobeta Turnu Severin

Primarul Gherghe nu mai face faţă votului exprimat de “malaxorul” USL din Consiliul Local

Tariful pentru populaţie la canalizare a crescut de 5 ori, de la 0,35 la 1,54 lei. Metrul cub la apa potabilă a crescut acum de la 3,26 de lei la 3,86 de lei. Gigacaloria s-a majorat de la 208 lei la 240,66 de lei. Aici, consilierii USL au votat şi o subvenţionare de „batjocură” de 2 lei, după cum ne-a declarat liderul opoziţiei din CL Severin, consilierul PDL Mircea Grosu. La şedinţa în care s-au mărit birurile, Grosu şi colegii lui consilieri de la PDL au părăsit sala. Prins în malaxorul USL, primarul PDL al Severinului, Constantin Gherghe, rămâne legat de mâini şi de picioare, spre supărarea multor cetăţeni care în urmă cu ceva timp îl idolatrizau.

Severinenii sunt împovăraţi cu noi biruri greu de suportat. Maşina de vot a USL din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a decis în ultima şedinţă ca preţul pentru apă rece, canalizare şi gigacalorie să crească . Aceste majorări au fost votate în contextul în care, lunar, au fost introduse noi taxe la Drobeta Turnu Severin. Este vorba de mărirea cu 16% a taxelor şi impozitelor locale, precum şi inventarea unei taxe de 20 de lei „pentru a primi anumite adeverinţe în regim de urgenţă”. La şedinţa Consiliului Local în care s-a votat majorarea preţului la întreţinere au participat şi administratori de bloc, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari. Aceştia nu au putut face nimic decât să ia act de creşterea acestor biruri. Constantin Gherghe, primarul severinenilor, cum îi place să i se spună, n-a făcut nimic pentru a se opune acestor majorări. Ba din contră, chiar le-a susţinut, forţat de împrejurări de natură financiară, dar şi politică.

"N-au niciun argument solid pentru aceste majorări, cu toate că ei încercă să spună că au avizul ANRSC.", Mircea Grosu, consilier local

Grosu: „N-au niciun argument solid!”

Fiind şi majoritari, consilierii locali USL au reuşit să voteze aceste noi majorări. În semn de protest, consilierii locali PDL au părăsit sala de şedinţă. Astfel, preţul unui metru cub de apă potabilă a fost majorat de la 3,26 de lei la 3,86 de lei. La canalizare însă, tariful a crescut de 5 ori, mai precis de la 0,35 de lei la 1,54 de lei. Preţul gigacaloriei s-a majorat de la 208 lei la 240,66 de lei. Consilierul local PDL Mircea Grosu, fost viceprimar a declarat că în opinia lui aceste majorări au fost efectuate întrucât autorităţile sunt incompetente şi nu pot atrage surse de finanţare din altă parte decât de pe spinarea cetăţeanului: „N-au niciun argument solid pentru aceste majorări, cu toate că ei încearcă să spună că au avizul ANRSC. Păi orice om îşi dă seama că avizul nu are caracter de obligare. Motivul real este că sunt incapabili, nu pot aduce bani în primărie, nu pot atrage alte surse de finanţare. Acum, la gigacalorie au mai adăugat o subvenţie de 2 lei. Subvenţia era înaiante de 20 de lei votată de noi, cei de la PDL, în mandatul trecut în Consiliul Local. Ei au adăugat acum ceva de batjocură, ca să fie bine înţeles!”, ne-a declarat consilierul local PDL Mircea Grosu. Acesta a ţinut să mai spună ceva legat de un împrumut despre care s-a anunţat public mai puţin sau chiar deloc: „Ce poate n-a sesizat nimeni este că tot în acea şedinţă, consilierii USL au dat acordul reprezentantului AGA în societatea de apă şi canal Secom, Cristi Filip, ca societatea aceasta a primăriei să se poată împrumuta cu 5,6 milioane de euro pentru a susţine cofinanţări din proiecte. Ei bine, aceşti bani îi vor recupera tot de la populaţie. Noi de 4 luni de zile încercăm să introducem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre de subvenţionare a căldurii cu 50 de lei, însă nu vor să ni-l pună deloc. Refuză să ne pună doi consilieri PDL în locul celor care ne-au trădat, aşa că la şedinţa în care au votat majorările la apă potabilă, canalizare şi gigacalorie am părăsit sala de şedinţe în semn de protest. Să-şi asume ei singuri această decizie, să fie sinceri cu populaţia”, a mai spus consilierul local PDL Mircea Grosu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...