Economic

Chinezii devin dezvoltatori imobiliari în Craiova

Grupul EME, chemat să investească în cartierul de locuinţe proiectat de edili în zona 1 Mai

Un grup de investitori chinezi a venit în Craiova, la iniţiativa primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu. Aceştia reprezintă grupul EME, cu peste 200 de instituţii şi companii în subordine. Grupul chinez pare a fi interesat să investească în cartierul de apartamente pe care primăria doreşte să îl facă în cartierul 1 Mai. Cu toate acestea, edilii craioveni au declarat că vor să obţină mai întâi un preţ pe metru pătrat construit înainte de a bate palma cu potenţialii parteneri din China. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a menţionat, de altfel, că pentru proiectul cartierului de locuinţe din zona 1 Mai au apărut deja mai multe oferte din partea constructorilor.

Olguţa Vasilescu, curioasă de preţul de construcţie

Chinezii de la EME au sosit la Craiova la invitaţia primarului Vasilescu. Cu toate acestea, Lia Olguţa Vasilescu nu s-a arătat prea grăbită să semneze un contract cu oamenii de afaceri din China, testând în primul rând oferta acestora. „Eu sunt chiar curioasă ce preţ pot să ne facă pentru un metru pătrat de apartament. Le-am explicat care sunt condiţiile noastre, cu ce venim noi în acest parteneriat. A rămas să-şi facă nişte calcule şi să vedem pe final cu ce preţ pot să vină la metrul pătrat de apartament. Pe noi ne interesează să avem cel mai mic preţ pe metrul construit. Asta este prioritatea noastră, să dăm cele mai ieftine apartamente. În rest, vă asigur că doritori sunt care vor să construiască, din Craiova. La ora actuală va trebui să organizăm licitaţia. E clar că sunt foarte interesaţi de un parteneriat cu Craiova, pentru că după vizita d-nei ambasador, iată că a venit reprezentantul a 200 de companii din China. Asta spune multe vizavi de cât de în serios iau ei relaţiile bilaterale”, a declarat edilul-şef din Bănie.

"Pe noi ne interesează să avem cel mai mic preţ pe metrul construit. Asta este prioritatea noastră, să dăm cele mai ieftine apartamente.", Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova

Speranţe pentru un parteneriat îndelungat

Primarul municipiului Craiova a mai precizat că speră ca relaţia cu grupul de firme din China să devină de lungă durată, pentru moment analizându-se avantajele şi dezavantajele unei astfel de colaborări. „Va trebui să vedem ce putem noi să le oferim, ce pot ei să ofere, ca să putem avea un parteneriat pe termen lung. Eu sper din toată inima că oamenii noştri de afaceri vor avea ce să le spună. Important e că aceşti reprezentanţi a 200 de companii chinezeşti se află aici”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Wang Shaohong, preşedintele grupului EME, a ţinut să se deplaseze personal până în Craiova pentru a se intresa de cum stă piaţa de producţie. După întâlnirea cu primarul Craiovei, ei au solicitat atât o întrevedere cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, cât şi cu mai mulţi oameni de afaceri din Craiova. O problemă pe care au ridicat-o chinezii şi care nu este pe placul primăriei este aceea de a se construi blocurile cu angajaţi chinezi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...