Administraţie

Radu Preda, instalat în fruntea Regiei Autonome de Transport Craiova

Noul director se confruntă cu prima problemă: o datorie către ANAF de 12 milioane lei

Regia Autonomă de Transport Craiova are un nou director. Tânăr, plin de energie şi cu experienţa de la RAADPFL în spate, Radu Preda a venit să facă curăţenie şi la RAT. Acesta lasă în urmă un RAADPFL pe care l-a păstorit cum nu se poate mai bine spre a veni director la cea mai dificilă societate care se află sub egida Primăriei Craiova. Radu Preda nu pare a fi foarte speriat de situaţia de la RAT. El îi ia locul lui Mihai Tănăsescu, care a ocupat funcţia de director interimar după plecare lui Alin Goga.

„Nu îmi este frică să mă duc undeva unde nu cunosc, cum este la RAT, unde eu nu ştiu mai nimic despre activitatea de acolo. Însă sunt dispus să învăţ şi am avantajul că învăţ foarte repede. Eu nu tolerez expresia «Nu se poate!» şi, în plus, ştiu că există şi acolo, ca şi la RAADPFL, oameni care trebuie să plece acasă pentru că nu îşi fac treaba. Îmi pare rău, vă daţi seama că plec de la RAADPFL, unde ajunsesem pe profit şi unde aveam o echipă sudată, dar sper ca o parte din echipa mea să mi-o pot aduce la RAT. Vreau să ştiu exact de unde plec, datorii şi tot restul, ca să ştiu unde pot ajunge. Eu zic că sunt un foarte bun manager de resurse umane şi voi face treabă bună şi acolo”, a declarat tânărul director RAT Craiova, Radu Preda.

„Demolatorul” Olguţei, trimis să pună capăt prăduielii

"L-am trimis acolo pe omul în care am cea mare încredere, care a făcut farmacie în contabilitatea RAADPFL şi care a stopat jaful din cimitire. Va stopa furtul de motorină şi va da Parchetului de lucru.", Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova

Pentru atenuarea şocului produs angajaţilor din firma de transport public din Craiova, primarul Craiovei a încercat să mai „îndulcească” pastila declarându-l pe Preda omul care poate stopa jaful. „Observ o îngrijorare la angajaţii RAT după numirea lui Radu Preda în funcţia de director. După Termoficare, pe care am descurcat-o cu greu, cea mai problematică regie rămâne RAT, cu 350 miliarde datorii. Rezultat al prăduielii, ani de zile. L-am trimis acolo pe omul în care am cea mai mare încredere, care a făcut farmacie în contabilitatea RAADPFL şi care a stopat jaful din cimitire. Ce pot promite e că va stopa furtul de motorină, că nu îi e frică să ia decizii grele şi că va da Parchetului de lucru”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Datorie de 12 milioane de lei

Nu a trecut mult de la această declaraţie şi noul director a şi început să se confrunte cu prima problemă. „RAT Craiova a pierdut vineri, 22 martie, definitiv un proces cu ANAF. Este vorba despre 120 miliarde de lei vechi, sumă extraordinar de mare, datorii în afara bilanţului, care au fost ascunse. O să îi responsabilizăm pe cei vinovaţi. Deci, oamenii care au greşit şi care au adus aceste datorii, trebuie să plece acasă şi trebuie să răspundă la organele de anchetă. Datoriile RAT sunt de 350 miliarde de lei vechi. O să ne ia o perioadă lungă de timp ca să aducem societatea pe linie de supravieţuire”, a spus Radu Preda.
Misiunea noului director este una foarte dificilă, situaţia de la RAT Craiova fiind una foarte grea, cu datorii imense, astă iarnă compania având chiar probleme în a-şi procura piesele atât de necesare pentru anotimpul de iarnă pentru că furnizorii nu au mai dorit să colaboreze cu societatea din cauza datoriilor imense.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...