Administraţie

Aproape 100 de rable ridicate de pe străzile din Râmnicu Vâlcea

Locuitorii municipiului susţin că numai au bani pentru a circula cu autoturismele personale

Vânătoarea de maşini abandonate pe domeniul public din Râmnicu Vâlcea a început să dea rezultate. „În Râmnicu Vâlcea au fost ridicate până acum 87 de autovehicule de pe domeniul public”, a declarat Alecu Deaconu, şeful Poliţiei Locale. De altfel, în cadrul instituţiei a fost creat un echipaj care să se ocupe strict de această problemă. Rablele abandonate pe domeniul public urmează să fie ridicate din teren, eliberând astfel spaţiul public. Până în acest moment, poliţiştii locali au acţionat „cu mânuşi”, identificând autovehiculele care nu au fost mişcate de pe străzi şi din parcări de mai multe luni şi chemând la discuţii proprietarii pentru a lămuri cauzele acestei situaţii.

Sărăcia râmnicenilor ţine maşinile neclintite cu lunile

Din cele 86 de autoturisme, doar 35 au rămas în atenţia poliţiştilor locali, acestea urmând să fie depozitate într-un spaţiu al ETA, transportatorul public din Râmnicu Vâlcea, iar recuperarea se va face contra unei taxe. Celelalte 51 de maşini au fost revendicate de către proprietari, aceştia susţinând că nu le-au abandonat. „Principala cauză pentru care oamenii nu şi-au mai utilizat luni bune maşinile este faptul că aceştia au probleme financiare. «Nu este rablă, ci doar nu am avut bani pentru anvelopele de iarnă», a susţinut un cetăţean pe care l-am chemat la noi la sediu pentru lămuriri. De altfel, faţă de toţi am procedat la fel. Este o situaţie nouă şi pentru locuitorii oraşului şi pentru noi. În principiu, mai toţi acuză lipsa banilor pentru a justifica staţionarea pe perioadă îndelungată a maşinilor. Nu sunt cazuri ieşite din comun. Sunt pensionari, şomeri care deţin maşini vechi. Aşa cum spuneam unii se plâng că nu au avut bani pentru anvelope de iarnă, alţii nu au găsit resursele necesare ca să facă ITP-ul”, explică Alecu Deaconu, directorul executiv al serviciului de Poliţie Locală Râmnicu Vâlcea.

Vehiculele abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Râmnicu Vâlcea vor fi ridicate şi ulterior valorificate, acţiune începută la data de 1 martie 2013, în urma procedurilor stabilite prin HCL nr. 340/189 din 18.12.2013.

35 de maşini pe lista neagră

În urma sesizărilor făcute de Poliţia Comunitară, oamenii s-au prezentat la sediu pentru revendicarea acestora, până în momentul de faţă rămânând nerevendicate 35 de maşini. Soarta acestora va fi stabilită după încă trei luni, timp în care vor fi depozitate în garajul SC ETA SA. „Activitata aceasta o derulăm în comun cu cei de la ETA SA. Noi identificăm, prin patrulele noastre, prin echipajul constituit strict pentru această activitate sau prin sesizările depuse de locuitori, maşinile care staţionează pe domeniul public de mai mult timp. Dacă nimeni nu revendică maşina luată în vizor de noi, aceasta urmează să fie ridicată şi depozitată la baza auto a SC ETA SA. Dacă nici după trei luni maşina nu este revendicată urmează a fi valorificată”, mai spune comandantul Poliţiei Locale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...