Eveniment

Condamnatul fugar Gigi Epuran, prins în Belgia

Cel mai temut interlop din Mehedinţi a fost găsit într-o sală de fitness din Anvers după un an de căutări prin toată lumea

Cel mai de temut interlop din Mehedinţi, Gigi Epuran, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru şantaj, lipsire de libertate, tortură şi alte violenţe, a dispărut ca prin minune când urma să fie încarcerat pentru a-şi ispăşi pedeapsa. După mai bine de un an, „Don Gigi” a fost prins de Interpol în Belgia.

Interlopul mehedinţean Gigi Epuran îşi schimbase numele în Grigore Mocanu cu mult timp înainte de a fi condamnat la 7 ani de închisoare cu executare de către magistraţii Tribunalului Mehedinţi. El s-a făcut nevăzut înainte de a primi condamnarea, fiind condamnat în lipsă, spre deosebire de „tovarăşii” lui de fapte, care au fost condamnaţi la închisoare în stare de arest preventiv. Şi înainte şi după, poliţiştii mehedinţeni şi nu numai s-au dat de ceasul morţii să-l prindă pe „Don Gigi”, însă acesta parcă intrase în pământ. Când poate nimeni nu se mai aştepta ca acesta să fie găsit a apărut minunea. Poliţiştii din Anvers, Belgia, în urma informaţiilor primite prin Interpol de la poliţiştii mehedinţeni au reuşit prinderea interlopului. Grigore Mocanu, fost Gigi Epuran, alias „Don Gigi”, a fost condamnat la 7 ani de închisoare într-un dosar de şantaj, lipsire de liberate, tortură şi alte violenţe.

Tovarăş de rele cu antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru

„Don Gigi” era liderul unei reţele de recuperatori din care făcea parte şi Emilian Ştefan, antrenorul de karate al cunoscutului interlop Nuţu Cămătaru, condamnat şi acesta la şapte ani de închisoare de judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi, plus o „coadă” de 4 ani, în total 11 ani de temniţă. Gruparea interlopă a fost destructurată în primăvara anului 2011, după ce renumitul procuror Constantin Şopalcă de la DIICOT Mehedinţi a dovedit că, folosind teroarea, interlopii desfăşurau infracţiuni de recuperare de sume de bani. Membrii grupării îşi răpeau victimele, le duceau în pădure, le puneau să-şi sape singure groapa, apoi, sub ameninţări cu moartea, le obligau să restituie sume de bani uneori inventate. Pe 19 martie 2011, procurorii DIICOT dădeau prima lovitură acestei grupări formată din interlopi extrem de periculoşi.Cel mai de temut recuperator, Emilian Ştefan, senseiul lui Nuţu Cămătaru, a fost prins la Turnu Severin cu un întreg arsenal de tortură în autoturism şi arestat pentru 29 de zile. Pe 30 martie 2011, oamenii legii au făcut alte 14 percheziţii în Turnu Severin, Târgiu Jiu şi Bucureşti. Liderul acestui grup infracţional, Grigore Mocanu, fost Gigi Epuran, nu a fost găsit acasă. În schimb, au fost reţinuţi şi aduşi după gratii fratele său, Epuran Ionel, Romeo Beznea, luptător K1, şi Susanu Pericle, alt expert în arte marţiale. Toţi au fost puşi sub acuzare şi trimişi în judecată. După un proces de aproape un an, în care mai multe victime şi-au retras plângerile sub ameninţare, au venit sentinţele. Senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan – 7 ani de închisoare + 4 dintr-o pedeapsă anterioară – 11 ani, Romeo Beznea, luptător K 1, – 3 ani de închisoare, Ionel Epuran (fratele lui Gigi Epuran) - 2 ani de închisoare, Susanu Pericle - 2 ani de închisoare. Liderul grupării, Mocanu Grigore, fost Gigi Epuran, a fost condamnat în lipsă la 7 ani de închisoare pentru că era fugit din ţară. Acum, după ce a fost prins de autorităţile belgiene la o sală de fitness din oraşul Anvers, urmează să fie extrădat în România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...