Administraţie

Cristian Buican îi solicită premierului atragerea de investiţii străine în Vâlcea

În urma declaraţiilor publice ale premierului Victor Ponta conform cărora în ultima şedinţă de guvern s-a aprobat un memorandum, pe lista confidenţială, prin care statul român îşi exprimă acordul şi susţinerea deschiderii unei fabrici în România, de către una din cele mai prestigioase companii din Germania, preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican a iniţiat o serie de demersuri pentru a-i convinge pe guvernanţi că judeţul nostru trebuie să reprezinte o prioritate în vederea atragerii de investiţii străine. Parlamentarul colegiului Nord a depus în acest sens o interpelare la cabinetul premierului şi a susţinut în faţa colegilor deputaţi o declaraţie politică, pe acelaşi subiect.

Deputatul Cristian Buican i-a solicit atât premierului Ponta, prin intermediul interpelării, cât şi colegilor deputaţi, prin intermediul declaraţiei politice, susţinere în vederea atragerii de investiţii străine în judeţul Vâlcea, în contextul restrângerii activităţii economice a Oltchim.

În opinia preşedintelui PNL Vâlcea, constituirea unei practici conform căreia în cazul restrângerii activităţii economice dintr-un anumit judeţ s-ar reuşi atragerea unor alţi investitori privaţi pentru suplinirea scăderii economice ar reprezenta un puternic semnal pozitiv dat în primul rând cetăţenilor, care vor simţi că autorităţile fac tot ce le stă în putinţă pentru asigurarea unui nivel de trai decent, dar şi investitorilor, care vor beneficia de forţă de muncă calificată.
Prin intermediul interpelării depuse la cabinetul premierul Victor Ponta, deputatul Cristian Buican s-a interesat de posibilitatea ca investiţia companiei germane anunţată să fie implementată în judeţul Vâlcea şi i-a solicitat premierului stabilirea ca prioritate a atragerii de investiţii străine pe teritoriul administrativ al judeţului nostru, mai ales în contextul restrângerii activităţii Oltchim.

„Cred cu tărie că atragerea de investitori străini reprezintă singura soluţie viabilă atunci când avem de a face cu situaţii delicate precum cea a Oltchim. Am văzut declaraţia premierului conform căreia se negociază cu un important investitor german şi m-am gândit că ar fi benefic pentru toată lumea dacă noile investiţii străine vor fi canalizate către judeţele în care se restrânge activitatea economică a unui mare contribuabil. Cetăţenii ar aprecia un astfel de demers al instituţiilor statului, o mare parte din problemele precum şomajul, bugetele locale, locurile de muncă şi-ar găsi rezolvare, iar investitorii respectivi vor beneficia de forţă de muncă calificată. Sunt convins că instaurarea unei practici conform căreia atunci când în cadrul unei unităţi administrative judeţene se restrânge activitatea economică a unui mare contribuabil, toate instituţiile statului, locale, judeţene şi centrale să întreprindă toate măsurile necesare pentru atragerea de noi investiţii străine în acel judeţ. Acum este benefic pentru Vâlcea, pe viitor va fi benefic şi altor judeţe”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Prin declaraţia politică susţinută în faţa colegilor deputaţi, preşedintele PNL Vâlcea a solicitat instaurarea unei practici conform căreia atunci când în cadrul unei unităţi administrative judeţene se restrânge activitatea economică a unui mare contribuabil, toate instituţiile statului, locale, judeţene şi centrale să întreprindă toate măsurile necesare pentru atragerea de noi investiţii străine în acel judeţ.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...