La Ţară

Patru familii în pericol la Frânceşti din cauza eroziunii terenului

Prefectul Judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu (în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea) a dispus deplasarea în comuna Frânceşti, în data de 18.03.2013, a unei comisii de specialişti pentru constatarea pagubelor produse ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase din perioada 14.03- 15.03.2013.

În satul Mănăileşti, în punctul „La Ciuraru”, apele pârâului Bistriţa au produs eroziuni de mal stâng pe o lungime de cca. 80-100 metri, care au afectat terenuri agricole şi pun în pericol anexele gospodăreşti a unui număr de 4 (patru) familii.

Fenomenul de eroziune pune în pericol şi stâlpul ce aparţine liniei LEA 400 KV Ţânţăreni-Bradu, aflată în administrarea Transelectrica S.A. Piteşti – CE Vâlcea.
De asemenea, în amonte de zona indicată, albia pârâului Bistriţa urmează tangenţial drumul judeţean DJ 646 A, apele pârâului punând în pericol, la viituri mari, şi podul din beton amplasat peste formaţiunea torenţială Bornete.
Membrii comisiei au concluzionat asupra necesităţii intervenţiei operative pentru reprofilarea şi corecţia albiei pârâului Bistriţa urmând ca, până la executarea acestor lucrări, zona afectată să rămână în monitorizarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Frânceşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...