Ultima Oră

Alegeri PDL:

Vasile Blaga a câştigat un nou mandat de preşedinte al PDL

Elena Udrea a contestat rezultatul votului şi a cerut renumărarea. Comisia de organizare a convenţiei a respins contestaţia

Democrat-liberalii şi-au ales, sâmbătă, noul lider al partidului în urma unei convenţii care a avut loc la Romexpo Bucureşti. Cei trei candidaţi, care şi-au prezentat moţiunile reformatoare prin toate judeţele din ţară, sunt actualul lider PDL Vasile Blaga, Elena Udrea şi europarlamentarul Monica Macovei.

Vasile Blaga a câştigat un nou mandat de preşedinte al PDL la Convenţia Naţională a acestui partid, desfăşurat sâmbătă la Romexpo. Blaga a obţinut 2344 de voturi, în timp ce contracandidatele sale Elena Udrea şi Monica Macovei au obţinut 2014 voturi, respectiv 209 de voturi.

Mircea Toader, preşedintele comisiei de numărare, a precizat că au fost exprimate 4.615 voturi dintre care au fost anulate 48 de voturi (4567 valabil exprimate).

Preşedintele Comisiei de Organizare a Convenţiei Nationale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Bălan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, după soluţionarea contestaţiilor, că votul de la Convenţia de sâmbătă a fost corect, iar subiectul este încheiat. "Procedura de votare şi de numărare a voturilor a fost perfect corectă. Subiectul este închis. Constestaţiile depuse au fost analizate, considerându-se a fi neîntemeiate", a arătat Ion Bălan la o conferinţă de presă.

Vasile Blaga: "Şi eu am pierdut, dar nu am contestat niciodată corectitudinea colegilor mei. Din punctul meu de vedere lucrurile se încheie aici. Eu nu am umblat azi-noapte prin hoteluri, nu am dat mâncare! Eu nu am fost niciodată în PSD şi în PNL. Nu accept să-mi pună cineva la îndoială loialitatea după ce te-ai plimbat peste tot!"

Preşedintele Traian Băsescu a spus, într-un mesaj video pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat". "Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Traian Băsescu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", sâmbătă seară. Preşedintele mai spune că PDL "a demonstrat că a putut fi pe o direcţie democratică atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar". "Imediat ce au simţit că pot singuri aripa fesenistă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu", a mai spus Băsescu, făcând şi un gest cu mâna.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă seară, că reacţia publică a preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte Convenţia PDL reprezintă "un autodenunţ privind încălcarea Constituţiei" timp de nouă ani.
"Intervenţia de la capătul acestei zile a domnului Băsescu se încadrează clasic într-un autodenunţ de încălcare a Constituţiei, pentru că domnul Băsescu ne spune, ne spusese şi ceva mai devreme în discursul său de la Convenţie, dar ne mai spune încă o dată, că a făcut parte până acum dintr-un partid politic, că a condus dirijat PDL, ne spusese mai devreme că i-a pus miniştri, ne spusese mai devreme că i-a decis politicile guvernamentale. (...) Traian Băsescu a mărturisit chiar agresiv în seara asta că vreme de 9 ani a încălcat Constituţia", a declarat Antonescu, într-o intervenţie la Antena 3.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...