Ultima Oră

Caz de malpraxis la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea

Medicul primar Cristiana Vasile, acuzată de pierderea de sarcină suferită de o vâlceancă

Familia Elenei Denisa Pitorac, o tânără gravidă internată în weekendul trecut la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, o acuză pe Cristiana Vasile, medic primar în cadrul spitalului de pierderea sarcinii survenită în perioada în care tânăra a stat internată în unitatea medicală. În vârstă de 34 de ani, tânăra însărcinată s-a internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute acuzând puternice dureri în zona abdominală şi sângerări bruşte. În cele din urmă, femeia a pierdut sarcina, fătul de 26 de săptămâni neavând nicio şansă de supravieţuire.

„A pierdut sarcina pe garda doamnei doctor Vasile!”

„Va fi greu de cercetat acest aspect, în condiţiile în care nu ştim cu ce medic de familie din Atena să luăm legătura. Asta, în cazul în care a avut unul!”, a declarat juristul Colegiului Medicilor, Adrian Buşu.

Soţul tinerei internate, Marius Pitorac, s-a prezentat astăzi, 19 martie, la Colegiul Medicilor Vâlcea pentru a reclama ceea ce el şi soţia sa consideră o culpă medicală a Cristianei Vasile. „Soţia mea s-a internat sâmbătă, 16 martie, pe garda doamnei doctor Vasile. A observat urme de sânge în momentul în care s-a dus la toaletă şi asta a alarmat-o. Seara i s-au făcut perfuzii şi injecţii. Duminică dimineaţa, când s-a dus la toaletă, pe la ora 03:00, a observat aceeaşi sângerare. Timp de două ore nu a reuşit să dea de doamna doctor sau de vreo asistentă pe tot etajul. Până la urmă a pus mâna pe telefon şi a sunat-o pe doctoriţa Vasile. A venit cu ochii cârpiţi de somn pe la 05:45 dimineaţa, dar a fost prea târziu. Soţia mea a pierdut sarcina pe garda doamnei doctor Vasile!”, a declarat Marius Pitorac (foto).

Bărbatul este decis ca, în afara anchetei medicale desfăşurate de Colegiul Medicilor, să acţioneze unitatea medicală şi pe Cristiana Vasile în instanţă. Ancheta ce va fi derulată de comisia de disciplină a Colegiului Medicilor este îngreunată şi de istoricul medical al pacientei. Elena Denisa Pitorac este la a treia sarcină pierdută, primele două evenimente de acest fel petrecându-se în Atena în perioada în care a fost plecată la muncă în Grecia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

20.02.2017 - 22:19Laura:Eu am nascut cu doamna doctor 2 copii si este un on deosebit care nu este dupa bani, am venit to mai din Londra special sa nasc cu dansa si nu sunt singura care impartaseste aceasta parents. Asa ca nu mai vorbit despre o persoana care nu I cumoasteti prea bine.

20.02.2017 - 11:54Ramona:Eu sunt pacienta dnei doctor de putin timp,insa nu mi s-a parut a fi spagara. Daca ai dai, daca nu, nu. Am fost internata de doua ori pana acum si am observat, nu numai in cazul dansei, in general, ca este important si cum vorbesti cu personalul. Aveam o parere foarte proasta despre Maternitatea de la Valcea, dar cred, totusi, ca medicii isi dau silinta sa faca ce pot cu putinele resurse de care dispun.

22.03.2013 - 09:05nely:o cunosc pe aceasta doctorita.daca nu dai bani cat de multi nu esti luata in seama.am nascut cu ea nu merita dansa si nici nu a binevoit sa-mi scoata atele,probabil nu a fost multumita de cotizatie

Pagina 1 din 1 (3 comentarii din 3)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...