Opinii

 

Năstase a ieşit din penitenciar pentru a intra la bulău

Live-uri, breaking news-uri, cam asta îmi rulează în faţa ochilor de câteva ore de când fostul premier a ieşit pe poarta de la Jilava. Sigur, Năstase a petrecut nouă luni în penitenciar în urma unei decizii care a şocat o Europă obişnuită să vadă în Justiţia din România o ţaţă cu basmaua căzută pe ochi supusă la perversiuni de orice şmecheraş cu pedigree politic.
Năstase a ieşit, dar să spui că este liber în România ar fi chiar o prostie. Şi nici măcar nu iau în calcul variantele dosarelor Zambaccian, Micky Şpagă etc, închise sau prăfuite printr-un sertar de procuror amnezic. În România nu ai cum să fii liber nici când ieşi din închisoare şi te aşeaptă acasă un purcoi de bani şi ceva mai mult de şapte case. În România nu eşti liber nici când nu ai comis o infracţiune şi nu ai o condamnare pe numele tău.

În ţara care l-a portretizat pe „Moş Teacă”, a făcut prototipul demnitarului din Trahanache, Tipătescu şi Agamiţă Dandanache nu ai cum să fii liber. Poţi să te învârţi căpiat de colo-colo ca cetăţeanul turmentat, dar nu ai cum să fii liber.
În Mehedinţi, un jupân cu mentalitate medievală ia presa la refec la oră de maximă audienţă doar pentru că a fost criticat. Stănişoară măcar avea bunul simţ să-i cumpere pe toţi şi apoi să se răţoiască la ei. Gestul lui Duicu mi-a adus aminte de ieşirile televizate ale lui Mircia Gutău care ameninţa cu acatiste pline de blesteme împotriva duşmanilor, din partide, din presă, nu conta, tot duşmani îi erau.

La Consiliul Judeţean Vâlcea, aplicarea legii necesită lămuriri suplimentare de la foruri naţionale. În locul unei sesizări de bun simţ adresată secretarului instituţiei, cel ce vizează aplicarea legii, zeci de jurişti şi avocaţi solicită puncte de vedere ale unor instituţii din Bucureşti. Mda, nu e frumos să te răfuieşti pe faţă cu domnul Cîlea pentru că nu ştii când se împart brusc sinecurile şi rămâi pe dinafară.

Nu, Adrian Năstase nu a fost eliberat. El a fost avansat şef de secţie în Penitenciarul România. Din noua postură poate comercializa gogoşi electorale în numele colegilor către restul de 20 de milioane de deţinuţi. Pentru preţul cuvenit îţi poate livra marfă bună. Inclusiv câte un fular Burberry şi un pistolet pentru oricare alt doritor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...