Economic

CET Govora încearcă să îşi reeşaloneze datoriile către CE Oltenia

Suma totală datorată de producătorul de energie de pe platforma industrială Râmnicu Vâlcea se ridică la 12,5 milioane lei

„Aventura Oltchim” trăită de producătorul de energie termică şi electrică CET Govora a costat bugetul societăţii nu mai puţin de 12,5 milioane lei înregistraţi ca datorie la Complexul Energetic Oltenia. Deja de la mijlocul lunii februarie, CE Oltenia a adresat mai multe solicitări firmelor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea pentru plata acestei sume. Aflat la mâna lui Cîlea, directorul CET Govora, Ludovic Zelici, a revenit încă o dată cu solicitarea acceptării plăţii acestor bani, chiar şi sub o formă eşalonată, ameninţarea unei acţiuni în instanţă deschisă de colosul de la Turceni planând asupra CET-ului.

Conturi blocate, reeşalonări după reeşalonări

„În data de 15.02.2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA ne-a transmis adresa nr. 5096, pe care o anexăm, prin care ne-au solicitat să efectuăm cât mai urgent plata debitului de 12.526.012,35 lei, reprezentând contravaloarea facturilor de energie electrică furnizată către SC CET Govora SA în perioada lunilor noiembrie şi decembrie 2012, energie electrică pe care SC CET Govora SA a livrat-o către SC Oltchim SA in baza aprobărilor Consiliului Judeţean Vâlcea. În finalul adresei au făcut precizarea că, dacă plata nu se va efectua cât mai urgent, ne vor acţiona în instanţă pentru recuperarea sumelor datorate. În data de 14.02.2013, conturile SC CET Govora SA au fost blocate ca urmare a începerii executării silite de către SC Complexul Energetic Oltenia SA, pentru realizarea creanţei din Dosarul nr. 3003/90/2010, având ca obiect plata cu titlu de penalităţi de către SC CET Govora SA a sumei de 1.628.871,62 lei, pentru întârzieri la plata facturilor emise în anul 2010 şi parţial în anul 2009, în baza executării contractului de transport cărbune încheiat între părţi. Pentru deblocarea acestei situaţii, părţile au încheiat o tranzacţie prin care suma de 1.628.871,62 lei să fie plătită în trei tranşe cu scadenţe la sfârşitul lunilor martie, aprilie şi mai 2013. Pentru a nu se ajunge în aceeaşi situaţie şi cu acest debit de 12.526.012,35 lei, în data de 04.03.2013 la sediul SC Complexul Energetic Oltenia SA a avut loc o discuţie între conducerile celor două societăţi, concluzia finală fiind că pentru a nu se ajunge în instanţă este necesar ca debitul să fie plătit eşalonat, pe parcursul lunilor martie, aprilie şi mai 2013”, se arată în memoriul înmânat de directorul CET Govora preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

CE Oltenia cere vot în AGA şi CA ale CET Govora

Neîncrezători deja în promisiunile făcute de conducerea CJ Vâlcea, cei de la CE Oltenia au solicitat ca reeşalonarea propusă pentru recuperarea debitului de 12,5 milioane lei să fie mai întâi votată şi aprobată în Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET Govora. Astfel, pe 31 martie, CET Govora ar urma să plătească în contul CE Oltenia prima tranşă de 4 milioane lei, următoarele două tranşe de 4 milioane şi 4.526.012,35 lei urmând a fi achitate pe 31 aprilie, respectiv 31 mai 2013.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...