Administraţie

Gaşca incompatibililor din CJ Vâlcea, vânată de liberali

Consilierul liberal Victor Stănculescu a cerut lămuriri privind statutul de funcţionar public şi ales local al pesedistului Alexandru Oproaica

Războiul din USL se înteţeşte în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea după ce liberalii au pornit vânătoarea de incompatibili din rândul PSD-iştilor. Al doilea pe listă, după Ion Cîlea, este consilierul judeţean Alexandru Oproaica, inginer în cadrul Camerei Agricole Vâlcea. Cu doar o lună în urmă, liberalii au solicitat la Autoritatea Naţională pentru Integritate lămuriri privind posibilul conflict de interese în care s-ar afla preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, în dubla sa calitate de şef al administraţiei judeţene şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Vâlcea.

„Am cerut lămuriri şi pentru Oproaica”

Securea războiului dezgropată de liberali loveşte acum în al doilea scalp pesedist, după ce avocatul Victor Stănculescu, consilier judeţean al PNL, a trimis o solicitare privind lămurirea posibilei incompatibilităţi a lui Alexandru Oproaica, inginer în cadrul Camerei Agricole Vâlcea şi consilier judeţean în acelaşi timp. „Am cerut lămuriri la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi pentru domnul Oproaica. Sigur, legea 161 este destul de clară, dar vreau să discutăm cu un răspuns al unei agenţii naţionale pe masă. Domnul Oproaica s-a aflat în aceeaşi postură şi în 2008 şi nici atunci nu s-a sesizat nimeni”, a comentat consilierul judeţean Victor Stănculescu. Surse juridice din interiorul Consiliului Judeţean au comentat sub protecţia anonimatului posibila incompatibilitate a pesedistului: „Da, se află în stare de incompatibilitate din iunie de când este consilier judeţean. Nu s-a sesizat nimeni şi, oricum, lovitura cea mare nu ar fi aici. Şi-ar pierde funcţia de la Camera Agricolă şi ar trebui să returneze banii încasaţi. La noi, liberalii nu au depus nicio sesizare de care să îmi amintesc”.

"Am cerut lămuriri la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi pentru domnul Oproaica. Legea 161 este destul de clară, dar vreau să discutăm cu un răspuns al unei agenţii naţionale pe masă.", Victor Stănculescu, consilier judeţean PNL

Oproaica: „Sunt lovit din cauza războiului cu Cîlea”

În opinia consilierului judeţean PSD Alexandru Oproaica, lovitura târzie aplicată de liberali survine abia acum din cauza diferendului pe care preşedintele CJ Vâlcea îl are cu tabăra liberală dirijată de liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican. „Sunt lovit acum pentru că liberalii s-au certat, au deschis un război împotriva lui Cîlea. Ei sunt prost informaţi, oricum. Camerele Agricole se vor desfiinţa în perioada următoare. Nu prea suntem funcţionari publici, noi ne ocupăm de consultanţă, nu avem bugete locale pe mână şi putere prea mare de decizie. Nu ştiu ce vor să îmi facă. Ei tot se agită aşa, dar să îmi spună şi mie unul dintre ei ce a făcut în viaţă. Să se uite la Râmnicu Vâlcea că şi ei şi PC-iştii au protejat inclusiv oameni de la PDL în funcţii. Acolo este bătălia pe posturi. Dacă îl vor pe al meu, să vină să îl ia. La 12 milioane pe lună nu văd cine se înhamă sclav la stat”, a comentat Oproaica. În cazul în care statutul de funcţionar public nu îi va permite să ocupe şi un fotoliu de ales local, Alexandru Oproaica va trebui să returneze sumele încasate între iunie 2012 şi martie 2013 de la Camera Agricolă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...