Actualitate

Faza interjudeţeană a Concursului Naţional Coral a avut loc la Severin

Primul loc a revenit Coralei Canticum a Seminarului Teologic Liceal “Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, care s-a şi calificat la faza naţională a concursului

La Drobeta Turnu Severin, străvechea cetate de pe malul Dunării, a avut loc pe 16 martie o competiţie artistică mult aşteptată, faza interjudeţeană a Concursului Naţional Coral. La Casa Tineretului din municipiu s-au întrecut în măiestrie şi în acorduri armonioase 12 coruri ale liceelor de artă şi seminarii teologice din judeţele Mehedinţi, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt şi Vâlcea. Potrivit P.C. Pr. Ovidiu Polexă, consilier al Sectorului Învăţământ şi Tineret, prezent la eveniment, pe scenă au urcat maeştri ai baghetei cu nume rezonante, cum ar fi Gelu Stratulat, distins muzician, dirijor şi compozitor din Râmnicu Vâlcea şi cadru didactic la Seminarul vâlcean. Şi-au dat concursul corul Liceului de Artă “I. Şt. Paulian”, Vox Dunaris, Corul Liceului de Artă “Dinu Lipatti” din Piteşti, Corul Colegiului Naţional „Ion C. Brătianu“ din Piteşti, Corul Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă“ din Curtea de Argeş, Corul Cantabile al Liceului de Artă “Doamna Bălaşa” din Târgovişte, Corul Macarie Ieromonahul al Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din acelaşi oraş, Corul Liceului de Artă “Marin Sorescu” şi Corul Seminarului Teologic “Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, Corul Liceului de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, Corul Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, Corul de Cameră Carmina Coziae al Liceului de Artă “Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea şi Corala Canticum a Seminarului Teologic Liceal “Sfântul Nicolae” din aceeaşi localitate. O interpretare deosebită a celor trei piese cuprinse în repertoriu a oferit-o Corul Seminarului Teologic “Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, condus de Prof. Diac. Angel Cristian Stăiculescu.”Am participat la acest Concurs Naţional Coral cu un număr de 16 elevi. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Acad. Dr. Irineu Popa, ne-am organizat şi astfel am putut să luăm parte la acest frumos eveniment competitiv. Este prima participare pentru instituţia pe care o reprezentăm, după o perioadă de câţiva ani în care corul nu a mai păstrat tradiţia de a merge la acest concurs, şi putem spune că, într-adevăr, elevii noştri au dat dovadă de un plus de maturitate necesar unui nou început, necesar dezvoltării frumoaselor seminţe ale artei muzicale religioase, care le rodesc în suflete”, a conchis Prof. Diac. Angel Cristian Stăiculescu. În urma jurizării, corul seminariştilor craioveni s-a clasat pe locul al II-lea, primul loc revenind Coralei Canticum a Seminarului Teologic Liceal “Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, care s-a şi calificat la faza naţională a concursului, tot pe primul loc situându-se şi Corul Macarie Ieromonahul al Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte. Dintre liceele de Artă, la faza pe ţară va merge mai departe Corul Cantabile al Liceului de Artă “Doamna Bălaşa” din Târgovişte, cu locul I.
La finalul competiţiei, elevii Seminarului Teologic din Cetatea Băniei s-au întâlnit cu ierarhul locului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care i-a felicitat pentru locul obţinut şi le-a vorbit despre alesele virtuţi şi însuşiri morale pe care trebuie să le posede un viitor slujitor al Altarului.

Pe scenă au urcat maeştri ai baghetei cu nume rezonante, cum ar fi Gelu Stratulat, distins muzician, dirijor şi compozitor din Râmnicu Vâlcea şi cadru didactic la Seminarul vâlcean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...