Sport

Semifinală de infern cu Gyor

Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, unde va da peste principala favorită la câştigarea trofeului, Gyor

Vâlcencele au primit sâmbătă un cadou neaşteptat, victoria Zvezdei cu Rail Cargo, care le-a adus calificarea matematică în semifinale. Scăpate de emoţiile calificării, chimistele au jucat doar pentru locul 1, care le-ar fi adus în semifinale un adversar mai accesibil, pe Larvik, în locul Gyorului.

Pentru a câştiga grupa, Oltchim avea nevoie de un succes la minim patru goluri duminică, cu Krim, dar, într-un final de infarct, a câştigat doar cu 23-20. Vâlcencele au ratat exasperant în final, dar au avut parte şi de un arbitraj dubios al slovacilor Michal Badura şi Jaroslav Ondogrecula, venit după ce observatorul a fost schimbat cu câteva zile înaintea jocului.
„Arbitrajul ne-a distrus. Puteam să jucăm noi mult şi bine şi tot nu câştigam la o diferenţă mai mare. Unul fluiera pentru noi, unul pentru Krim. Ne-au întors mingi în care plecaserăm pe contraatac, au dat semicercuri imaginare, faulturi în atac”, a acuzat Constantin Roibu, omul care a clădit echipa şi care încă decide totul la club.
„Am comis prea multe greşeli şi nu cred că am fi meritat să câştigăm grupa. Semifinala va fi foarte grea. Pe de o parte, asta cred că o să ne ajute. O să dăm tot ce putem pentru a ne califica în finală. Dar suntem pe deplin conştiente că întâlnim cea mai bună echipă din Europa. În timp ce noi avem fluctuaţii, Gyor se menţine pe linie dreaptă. Va trebui să dăm 110% pe teren”, spune Katarina Bulatovic.
Extrema Ramona Farcău crede că Oltchim trebuie să câştige manşa tur la o diferenţă cât mai mare. „Asta ar fi soluţia optimă, să câştigăm acasă la o diferenţă cât mai mare, iar în Ungaria să ţinem de rezultat. Dacă vrem să câştigăm trofeul, trebuie să trecem de Gyor, sper ca semifinala să aibă alt deznodământ decât cel din sezonul trecut”.
Turul cu Gyor va avea loc la Vâlcea, în 6 sau 7 aprilie, în timp ce returul se va juca la Veszprem, pe 13 sau 14 aprilie. Sezonul trecut, Oltchim s-a oprit în semifinale, unde a fost eliminat de Gyor.

Petrom dă 300.000 de euro

Răzvan Nicolescu, director de comunicare Petrom, a anunţat după jocul cu Krim că firma sa va vira în conturile Oltchimului suma de 300.000 de euro în această lună, pentru calificarea în semifinale. În plus, dacă Oltchim se va califica în finală, Petrom va mai vira alţi 100.000 de euro. Şi dacă şi trofeul va ajunge la Oltchim, va mai veni din partea firmei care comercializează produse petroliere încă 100.000 de euro. ”Cei 300 mii euro vor ajunge în această lună, cu ei se vor achita salariile jucătoarelor. Nu ştim ce va fi sezonul viitor, dacă ne vom mai implica la Oltchim, vom vedea atunci”, a declarat Nicolescu.

Semifinala, la Vâlcea sau Craiova

Deşi se dorea ca manşa tur din semifinale să se dispute la Romexpo Bucureşti, unde ar fi încăput 14 mii de fani, varianta are şanse minime de concretizare. „Dacă vom schimba locaţia va trebui să anunţăm la EHF până la finalul acestei săptămâni. Varianta Romexpo va pica, acolo va fi un concert. La Bucureşti ar mai rămâne Sala Polivalentă, dar eu mă gândesc că ar fi mai bine la Craiova sau chiar să rămânem la Vâlcea. Ne gândim şi la modul în care spectatorii pot ajuta echipa, e clar că în Oltenia se creează o atmosferă senzaţională“, a declarat preşedintele clubului, Petre Berbecaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...