Sport

Pandurii, tot mai aproape de Europa

Elevii lui Cristi Pustai au câştigat acasă, scor 3-1, cu CSMS Iaşi şi au mai făcut un pas spre cupele europene

După eşecul de la Galaţi, gorjenii aveau mare nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne în lupta pentru primele două locuri. Surprinzător, Răduţ a fost lăsat pe banca de rezerve după penalty-ul ratat cu Oţelul.

Dan Nistor a deschis scorul în minutul 30 cu un şut de mare jucător. Ieşenii lui Ciobotariu au găsit însă drumul spre poartă în minutul 37 prin Mihălăchioaie şi cele două echipe au intrat la cabine cu un egal pe tabelă. Repriza a doua nu a însemnat însă decât un galop de sănătate al gazdelor, care au rezolvat meciul în doar trei minute: Lemnaru (minutul 64) şi Matulevicius (minutul 67) au marcat pentru cele trei puncte şi Pandurii speră în continuare la locul doi. „Ne pare rău că am pierdut puncte la Galaţi, dar suntem în obiectiv. Urmează o perioadă în care trebuie să ne analizăm evoluţia din acest început de campionat. În aceste 10 zile trebuie să le ridicăm jucătorilor moralul şi să-i facem să înţeleagă că putem juca în cupele europene. Noi suntem singurii adversari ai noştri, noi am greşit la Galaţi, trebuie să ne vedem de meciurile noastre”, a spus antrenorul Pustai. Pandurii rămân pe locul 3 în Europa, ultimul care asigură calificarea în Liga Europei. Totuşi, şi locul 4 poate duce tot în Europa, dacă Astra termină în locurile 2-3 şi câştigă cupa.

"Ne pare rău că am pierdut puncte la Galaţi, dar suntem în obiectiv. Urmează o perioadă în care trebuie să ne analizăm evoluţia din acest început de campionat. În aceste 10 zile trebuie să le ridicăm jucătorilor moralul şi să-i facem să înţeleagă că putem juca în cupele europene.", Cristi Pustai, antrenor Pandurii

Oferte pentru gorjeni

Ca mereu în ultimii ani, gorjenii au oferte pentru cei mai importanţi jucători.
Căpitanul Ousmane Viera e în ultimele şase luni de contract şi pare decis să părăsească Pandurii la sfârşitul actualului sezon. Ivorianul de 26 de ani este dorit de Reghecampf la Steaua ca posibil înlocuitor pentru Chiricheş, dar are variante şi în prima ligă din Franţa. Un alt jucător important care-i pe picior de plecare este închizătorul Dan Nistor, pe urmele căruia se află mai multe formaţii din Rusia şi Ucraina. Alte două piese de bază, Deyvidas Matulevicius şi Paul Anton, îşi pot găsi loc pe lista „fugarilor” la vară, de cei doi interesându-se cluburi din Germania. Anton este în vizorul celor de la Borussia Monchengladbach, în timp ce lituanianul a intrat în atenţia divizionarei secunde MSV Duisburg.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...