Sport

Protest extrem din dragoste pentru Universitatea Craiova

Un suporter de origine siriană a escaladat stâlpul nocturnei de pe “Ion Oblemenco” pentru a cere revenirea în campionat a echipei de suflet

Dragostea pentru Craiova, de nepreţuit. Aşa s-ar putea traduce gestul făcut de Sherif Kadour sâmbătă, 16 martie, când acesta a decis să se urce pe unul dintre stâlpii nocturnei de pe stadionul din Bănie pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia Universităţii Craiova.

Moment tensionat, sâmbătă, în Bănie. Un suporter de origine siriană al Universităţii Craiova a luat decizia de a se urca pe stâlpul de nocturnă al stadionului din Bănie. Acesta a decis să ia această decizie chiar de ziua lui de naştere.
„Astăzi este ziua mea şi am ales să fac acest gest deoarece mă gândesc că viaţa mea este mai puţin importantă decât ŞTIINŢA. Şi dacă asta va contribui în revenirea Universităţii Craiova, ştiu că vor fi fericiţi milioane de oameni care suferă la fel ca mine din cauza abuzurilor făcute de către FRF”. Acest mesaj se găsea în ploaia de bileţele care au început să cadă din stâlpul de nocturnă pe care era pus la loc de cinste un steag pe care scria „Dreptate pentru Craiova”.

"Suporterii ştiu deja că vor avea echipă. Este aceeaşi Universitate a Craiovei pe care au susţinut-o şi o susţin toţi craiovenii.", Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova

Lia Olguţa Vasilescu, singura care a reuşit să îl coboare

Odată dispersată vestea, la faţa locului şi-au făcut apariţia şi organele poliţiei, jandarmeriei, poliţiei locale şi cele comunitare. În ciuda încercărilor acestora de a negocia cu protestatarul, el a fost de neînduplecat. Suporterul care purta cagulă în momentul acela a cerut insistent să vorbească cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, cea care în cele din urmă şi-a făcut apariţia la faţa locului. „Echipa se va face. E o promisiune. Vreţi să mă urc eu după el să îl dau jos? Cred că e cineva care are nevoie de reclamă, pentru că suporterii ştiu deja că vor avea echipă. Este aceeaşi Universitate a Craiovei pe care au susţinut-o şi o susţin toţi craiovenii”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. În cele din urmă, Lia Olguţa Vasilescu a reuşit să îl convingă pe tânărul rebel să coboare din înaltul nocturnei, nu înainte însă de a-i promite că va purta o discuţie cu el referitoare la soarta echipei. După ce acesta a coborât, împreună cu primăriţa Craiovei, s-au dus la Sala Polivalentă, unde au purtat o serie de negocieri, rezultatul final fiind acela că echipa se va înfiinţa, iar stâlpii nocturnei nu vor mai fi deranjaţi de tânărul suporter sirian. Sherif Kadour nu a fost la prima abatere, el intrând şi la meciul din finala Europa League de anul trecut pe teren cu un tricou pe care era scris „Justice for Craiova”.
După mai multe ore petrecute la Secţia 1 Poliţie din Craiova, Sherif Kadour a fost eliberat. Suporterul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniştii şi a ordinii publice. La ieşirea din secţia de poliţie, Kadour a fost aşteptat de mai mulţi fani ai Universităţii, printre care şi liderii galeriei: „Gabi Blondu” şi „Poştaşu”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

19.03.2013 - 08:44andrusca:Felicitari,Olgutei ! ce-i al ei,a al ei!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...