Ultima Oră

Craiova: Procurorii au destructurat un grup infracţional acuzat de proxenetism şi trafic de minori

200 de minori, exploataţi de proxeneţi. Principalii suspecţi sunt trei sportivi

Percheziţii de amploare, joi dimineaţa, în municipiul Craiova şi în judeţul Dolj. Vizaţi sunt trei sportivi, acuzaţi că au racolat aproximativ 200 de minori pe care i-ar fi obligat să întreţină relaţii sexuale. Majoritatea proveneau din familii sărace.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români şi germani, ce acţiona pe relaţia România – Germania, în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism în formă agravată şi trafic de minori.

Potrivit unui comunicat al D.I.I.C.O.T., în acest scop, astăzi, au fost efectuate un număr de 10 percheziţii domiciliare în municipiul Craiova (8) şi în judeţul Dolj (2) la locuinţele membrilor grupării.

În fapt, s-a reţinut că, începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian Corneliu şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club din municipiul Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1), au racolat şi transportat în Germania, exclusiv persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni germani precum şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite.

Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore.

În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 - 2011 de către învinuiţi, a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 50 de persoane în vederea audierii, urmând ca faţă de acestea, după finalizarea audierilor, sa fie dispuse măsurile legale.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare germane. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...