Economic

Vosganian îl numeşte pe Bogdan Nicolae Stănescu administrator special al Oltchim

Prezent la întâlnirea administratorilor judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Barbu cu presa pentru prezentarea raportului final privind cauzele insolvenţei la Oltchim, ministrul Economiei Varujan Vosganian a anunţat numirea unui administrator special la combinatul chimic vâlcean.
„Mâine are loc Adunarea Generală a Acţionarilor şi reprezentantul Ministerului Economiei este mandat să propună desemnarea domnului Bogdan Nicolae Stănescu, administrator special al Oltchim SA. Domnul Stănescu este licenţiat în petrol şi gaze. În prezent lucrează la BNR. În calitate de administrator special, în situaţia în care AGA va urma propunerea noastră, va fi interfaţa dintre acţionari şi administratorii judiciari. Domnul Stănescu va desemna şi o conducere interimară la Oltchim, actualul director şi-a prezentat demisia, intră în funcţie pe data de 15, va propune o conducere intermară”, a precizat Vosganian.

Management privat numai cu acordul creditorilor

Ministrul Economiei a anunţat că varianta unui management privat la Oltchim nu este una la care să fi renunţat între timp, numai că aceasta depinde de creditorii combinatului. „Propunerea pe care am făcut-o privind opţiunea pentru un management privat rămâne valabilă, însă un contract cu un manager privat nu se poate face decât de către adunarea creditorilor, care se va întruni pe 15 aprilie. Când spun management privat nu am în vedere managementul selectat aşa cum se întâmplă la celelalte companii, Oltchim este în insolvenţă, am în vedere un manager a cărui activitate să fie remunerată printr-o remuneraţie fixă,
eventual să fie angajat şi prin anumite criterii de performanţă. Dar decizia
aparţine creditorilor”, a mai spus ministru Vosganian. Administratorul judiciar Niculae Bălan prezentat apoi şi principalele cauze care au dus la intrarea în insolvenţă a Oltchim SA:
- vânzările în pierdere prin intermediulunor societăţi care erau controlate direct sau indirect de managementul companiei;
- remunerarea nonperformanţei;
- investiţiile neperformante în Divizia Petrochimică Bradu şi la instalaţia PVC de pe platforma combinatului vâlcean. Şi aceste lucrări au fost aexecutate de firme aflate sub controlul managementului de la Oltchim : Mentchim, Protectchim şi Industrial Montaj Grup.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...