Eveniment

Fost lider de sindicat la Hidroconstrucţia, în greva foamei

Ion Brădiţeanu s-a trezit lăsat pe drumuri, cu salariul imputat şi cu sindicatul desfiinţat de fostul director

Un fost lider de sindicat de la Hidroconstrucţia Vâlcea a intrat de luni dimineată în greva foamei, nemulţumit de justiţia din România. Bărbatul susţine că şi-a pierdut locuinţa din cauza directorului societăţii la care a lucrat şi care i-a desfiinţat abuziv sindicatul, magistraţii respingându-i contestaţiile formulate împotriva desfiinţării sindicatului.

Concediat pentru că a cerut drepturile angajaţilor

Ion Brădiţeanu susţine că necazurile sale au început în 2010, când, în calitate de preşedinte la sindicatului „Familia Construcţii Vâlcea”, i-a cerut directorului Hidroconstrucţia Vâlcea să respecte contractul colectiv de muncă. Bărbatul spune că a fost cercetat disciplinar săptămânal după negocierile purtate cu directorul Marian Mirea în numele sindicaliştilor pe care îi reprezenta, pentru ca în final să fie concediat şi pus să plătească pentru un contract cu o firmă din Voineasa cu care nu a avut nicio legătură. „Am dat o notă explicativă prin care am zis că, în conformitate cu procedurile, am dispus livrarea de produse petroliere de la o staţie Peco din Voineasa şi am fost găsit tot eu vinovat că nu şi-a plătit fostul viceprimar facturile. Mi s-a imputat suma de 35.711, 80 de lei, după care s-a desfiinţat sindicatul. Federaţia Familia a formulat plângere penală împotriva lor. A fost formulată plângere penală de către Uniunea Sindicală teritorială împotriva domnului Mirea pentru desfiinţarea sindicatului, căci de fapt s-a mai desfiinţat unul ulterior şi, la fel, liderul de sindicat a fost dat afară, iar justiţia, ultima soluţie să ni se dea dreptate, a zis „nu”. La Tribunalul Vâlcea mi s-a dat dreptate, iar Curtea de Apel Piteşti a mandatat Tribunalul să îmi respingă contestaţia”, spune Ion Brădiţeanu.

"O să stau în greva foamei până nu mai pot, pentru că altă variantă nu mai am. Nu mai am unde să stau. Am stat printr-un garaj, pe la prieteni.", Ion Brădiţeanu

Evacuat din casă, iar soţia pusă să plătească chirie

Pentru că nici în Justiţie nu a avut câştig de cauză, bărbatul a ales să intre în greva foamei, în faţa Prefecturii Vâlcea, hotărât să protesteze astfel până la final, indiferent care va fi acesta. El a fost evacuat din locuinţa pe care o obţinuse prin societatea la care a lucrat, pentru că a rămas în urmă cu ratele, deşi a încercat să le vireze întreaga sumă restantă înainte de proces prin ofertă specială de plată. „Le-am virat banii toţi, dar au zis că nu, că există o clauză şi se poate lua casa... O să stau în greva foamei până nu mai pot, pentru că altă variantă nu mai am. Nu mai am unde să stau. Am stat printr-un garaj, pe la prieteni. Au intrat chiar şi peste soţie după proces, deşi ea nu a fost parte în proces. Au intrat, au agresat-o, au pus nişte paturi într-un dormitor. S-au dus iarăşi, în lipsa soţiei să facă o evaluare a apartamentului pe care să-l vândă apoi la preţul pieţei pe investiţiile realizate de mine, iar acum au dat-o şi pe soţie în judecată şi solicită 2000 de lei chirie”, a mai precizat grevistul.
Sindicaliştii de la Cartel Alfa, cei care au luptat şi înainte pentru ca sindicatul de la Hidroconstrucţia să nu dispară, sunt în continuare alături de fostul lider şi cer autorităţilor să se implice în rezolvarea cazului. „În general, în România, greva foamei nu prea mai înseamnă nimic. Nu impresionează pe nimeni, poate doar pe oamenii ca mine, ca dumneavoastră, care ştiu despre ce este vorba şi apreciază corect situaţia. Ca simplu cetăţean, cer în mod expres instituţiilor statului să facă dreptate în acest caz, pentru că este strigător la cer ceea ce se întâmplă”, a precizat Aurel Popescu, fostul lider al Cartel Alfa Vâlcea. Reprezentanţii Prefecturii Vâlcea i-au cerut fostului lider de sindicat să renunţe la protest, iar dacă este hotărât să continue să se mute în faţa Tribunalului Vâlcea deoarece Prefectura nu poate să-l ajute.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...