Eveniment

Clinica balneo din Călimăneşti se mută în sediul nou

Autorităţile judeţene au reuşit doar relocarea acesteia în Pavilionul Hotelului Central din staţiunea vâlceană

În urma a trei întâlniri consecutive desfăşurate în ultima perioadă între preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, conducerea Clinicii Balneofizioterapeutice şi de Recuperare Medicală Călimăneşti, precum şi administratori ai complexelor hoteliere din aceeaşi staţiune s-a stabilit ca noua locaţie pentru strămutarea Clinicii să fie Pavilionul Hotelului Central din staţiunea de pe Valea Oltului. Actuala clădire a Clinicii a fost retrocedată foştilor proprietari în baza Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada martie 1945 – decembrie 1989.

Evaluată la 3,8 milioane lei

Pentru achiziţionarea acestei unităţi de tratament balnear, Consiliul Judeţean Vâlcea a făcut, de-a lungul ultimilor 4 ani, mai multe intervenţii la guvernele care s-au succedat în această perioadă solicitând promovarea unui proiect de Hotărâre în vederea alocării a 3.870.000 lei, sumă la care au fost evaluate de către proprietari clădirea şi terenul.
Personalului medical din cadrul Clinicii care a fost consultat de către factorii decizionali i s-a oferit posibilitatea de a alege una din trei variante de locaţii identificate în tot atâtea unităţi de cazare turistică. „Din startul discuţiilor am exclus desfiinţarea Clinicii balneofizioterapeutice. Nu puteam renunţa la o unitate atât de importantă având în vedere că, anual, funcţionează la întreaga capacitate şi că asigură o paletă foarte largă de tratamente pentru afecţiuni de genul celor respiratorii, reumatismale, renale, digestive, metabolice etc., clinica fiind în acelaşi timp şi un recunoscut centru de cercetare ştiinţifică în domeniul balneologiei, singurul, de altfel, din ţară, din anul 2000, când a fost desfiinţat Institutul Naţional de Balneologie. Vreau să mulţumesc celor 6 medici şi 30 de asistente medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Clinicii Balneofizioterapeutice şi de Recuperare Medicală pentru faptul că ne-au ajutat să alegem cea mai potrivită soluţie locativă unde Clinica să poată funcţiona la aceiaşi parametri de performanţă medicală”, a declarat preşedintele CJ, Ion Cîlea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...