Actualitate

1,5 milioane lei, investiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova

Fondurile sunt destinate achiziţionării de aparatură şi vor fi asiguraţi de la bugetul Consiliului Judeţean Dolj

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, anunţă iniţierea demersurilor pentru achiziţionarea de aparatură medicală de specialitate destinată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în acest sens fiind deja publicat anunţul de licitaţie atât în sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP), cât şi în Jurnalul Uniunii Europene. Achiziţia echipamentelor medicale, estimată la aproximativ 1,5 milioane lei cu tot cu TVA, se va face din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Dolj.

„Nu putem susţine singuri cel mai mare spital din Oltenia”

"Cele 13 echipamente medicale sunt licitate în loturi distincte. Această aparatură pe care noi dorim s-o achiziţionăm pentru spital a fost solicitată în mod expres de către medicii cu care ne-am consultat.", Cristinel Iovan, vicepreşedinte CJ Dolj

Deşi achiziţia de aparatură medicală era un punct înscris pe agenda de lucru din această perioadă a preşedintelui CJ Dolj, Prioteasa a trebuit să recunoască necesitatea unei intervenţii rapide a factorile de decizie din Ministerul Sănătăţii pentru asigurarea fondurilor necesare reabilitării şi dotării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. „Banii destinaţi achiziţiei provin din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Dolj, care face un efort financiar deosebit. În acelaşi sens, consider că şi Ministerul Sănătăţii ar trebui să se aplece mai mult asupra acestui spital şi să se ralieze demersurilor şi eforturilor noastre, pentru că nu putem susţine singuri reabilitarea şi dotarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din regiunea Oltenia. Demersul Consiliului Judeţean Dolj de a cumpăra şi echipa spitalul cu aparatura medicală necesară desfăşurării în condiţii mai bune a actului medical se înscrie în iniţiativa noastră de a investi în domeniul sanitar, şi cu precădere în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cea mai mare unitate spitalicească din ţară, care are o adresabilitate regională”, a specificat Ion Prioteasa. La rândul său, vicepreşedintele Iovan a precizat că modalitatea de achiziţie a echipamentelor se va face în loturi distincte. „Cele 13 echipamente medicale sunt licitate în loturi distincte şi nu toate la pachet, fiecare dintre aceste loturi având un preţ estimat de achiziţie. Trebuie subliniat că pe parcursul acestui demers de cumpărare a aparaturii medicale şi de elaborare a documentaţiei pentru licitaţie ne-am consultat cu oameni de specialitate. Toată această aparatură pe care noi dorim s-o achiziţionăm pentru spital a fost solicitată în mod expres de către medicii cu care ne-am consultat”, a menţionat vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan. Totodată, acesta a dat asigurări că într-o etapă ulterioară, mai precis peste câteva luni, va fi efectuată o nouă achiziţie de echipamente pentru Spitalul Judeţean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...