Administraţie

Lia Olguţa Vasilescu, arsă la factură

Primarul Craiovei a scăzut preţul la gigacalorie, dar plăteşte mai mult

Începutul mandatului la Primăria Craiova a fost unul cât se poate de promiţător pentru cei care au votat cu Lia Olguţa Vasilescu. O primă măsură luată de aceasta a fost scăderea preţului la gigacalorie, astfel ca cetăţenii să plătească mai puţin la întreţinere. Deşi, în esenţă, facturile ar fi trebuit să scadă, în realitate ele au rămas la fel, ba unele chiar au crescut, cum ar fi cazul celei care a luat această decizie, şi anume a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Olguţa cu 870 de lei, vecinii cu 14 lei la factură

Pe principiul cine scade preţul i se creşte factura, Lia Olguţa Vasilescu a avut surpriza sa constate că facturile pe timp de iarnă la apartamentul în care locuieşte sunt cu mult mai mari decât ale vecinilor de imobil. „Dacă pentru unii au scăzut preţurile la energie, plătind 14 lei pe lună, la alţii sunt facturi de 870 de lei pe lună, cum este cazul meu. Este foarte clar că acolo se petrece ceva şi atunci de o lună de zile i-am spus domnului Nedelescu să analizăm şi să vedem, pentru că cineva fură. Am ajuns la concluzia că firmele respective, care au pus aceste repartitoare nu şi-a respectat obligaţiile. Din păcate nu putem să le facem nimic pentru că ei au contract cu asociaţiile de proprietari. Noi i-am rugat să aibă şi un dublu sigiliu pe repartitoare. Nu s-a întâmplat”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Soluţia - un regulament nou

"Avem foarte multe sesizări, atât de la asociaţii, cât şi de la cetăţeni. Sunt foarte multe probleme în acest domeniu, diferenţe foarte mari în facturile la încălzire pentru apartamente de acelaşi fel, de pe aceeaşi scară de bloc.", Gheorghe Nedelescu, City Manager Craiova

Deşi recunoaşte că momentan primăria nu poare mişca un pai, Lia Olguţa Vasilescu, împreună cu City Managerul oraşului, Gheorghe Nedelescu, vor să facă un regulament pentru firmele de repartitoare şi cer implicarea parlamentarilor în adoptarea unei legi în acest sens. „Trebuie să facem un regulament cum este pentru drumuri, astfel încât să avem mai multe prerogative, noi, asociaţiile locale, pentru că altfel degeaba ne chinuim noi să scădem gigacaloria cu eforturi extraordinar de mari că ajungem în situaţia în care facturile craiovenilor cresc. Deci, buba este altundeva şi nu la preţul gigacaloriei aşa cum este el aprobat în consiliul local.
Am mai avut o situaţie în care ANR-ul a vrut să mărească preţul gigacaloriei. Iarăşi negocieri, discuţii… Nu va creşte, ci va scădea. Problema însă nu este aici şi noi va trebui să o rezolvăm cumva, deşi prerogativa ne depăşeşte. Singura variantă pe care o avem momentan este să facem acest regulament. Dacă în blocul meu vine termoficarea şi spune că s-au consumat 0,9 Gigacalorii pe apartament pe lună de iarnă, de ce eu plătesc trei tot pe o evaluare făcută de aceste firme. Se pare că cineva fură. Am demarat deja ca o echipă să se ocupe de acest regulament şi vom solicita parlamentarilor să facă toate demersurile necesare pentru modificarea legislaţiei“, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Tot mai mulţi cetăţeni arşi la factură

Nu doar primarul Craiovei are această problemă. Conform spuselor lui Gheorghe Nedelescu, se pare că tot mai mulţi cetăţeni ai Craiovei întâmpină această problemă. „Avem foarte multe sesizări, atât de la asociaţii, cât şi de la cetăţeni. Sunt foarte multe probleme în acest domeniu, diferenţe foarte mari în facturile la încălzire pentru apartamente de acelaşi fel, de pe aceeaşi scară de bloc. Foarte multe probleme decurg din faptul că atât firmele de repartitoare, cât şi cei care s-au debranşat de la sistemul de încălzire nu şi-au respectat obligaţiile. Situaţia e complicată şi de faptul că firmele de repartitoare au contract direct cu asociaţiile de proprietari, nu cu noi, iar în privinţa asociaţiilor, noi nu putem decât să le controlăm şi să sesizăm parchetul dacă descoperim probleme, iar soluţionarea acestor cazuri durează foarte mult”, a declarat Gheorghe Nedelescu, City Managerul oraşului Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...