Eveniment

Podul Calafat – Vidin va fi gata în mai

Calea de legătură dintre Calafat şi Vidin va fi administrată de o societate mixtă româno-bulgară ce va funcţiona potrivit legii bulgare

Al doilea pod peste Dunăre între Calafat şi Vidin va fi gata în mai 2013, urmând a fi administrat de o societate mixtă româno-bulgară, cu capital de stat. Podul mixt, feroviar şi rutier, ce va traversa Dunărea între Calafat şi Vidin este în stadiu foarte avansat de execuţie şi urmează a fi finalizat în mai 2013. Entitatea comercială mixtă care va exploata noul pod trebuie înfiinţată de cele două state înaintea finalizării investiţiei comune, astfel încât la darea în exploatare a acesteia, entitatea să fie deja organizată (să aibă capital social, sediu, angajaţi şi utilităţi).România va deveni proprietarul acelei părţi de pod situate între malul românesc al fluviului şi mijlocul podului dintre cele două maluri.

382.000 de euro partea României

Partea care-i revine României din pod va face parte din domeniul public al statului român şi se va concesiona noii structuri de management a obiectivului, care va fi o societate comercială mixtă ce urmează a se înfiinţa şi funcţiona potrivit legii bulgare. Bugetul de funcţionare preconizat de la înfiinţare până la punerea în funcţiune a obiectivului este estimat la valoarea de 765.000 euro, partea României de participare la acest buget fiind de 382.500 euro. Cel de-al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria este parte principală a axei de transport ce leagă Europa de Sud-Est şi Turcia cu Europa Centrală. Prin înfiinţarea acestei noi societăţi se vor crea 45 noi locuri de muncă în cadrul sediului central şi al sucursalei din România. Podul este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă oraşul german Dresda de oraşuI Istanbul din Turcia.

România, proprietară peste jumătate de pod

În conformitate cu art. 11 din Acordul cadru, România va deveni proprietarul acelei părţi de pod situate între malul românesc al fluviului şi mijlocul podului între cele două maluri, iar partea bulgară va deveni proprietarul părţii dintre malul bulgăresc al fluviului şi mijlocul podului dintre cele două maluri. Sursa de managemant va funcţiona ca o societate comercială cu capital integral al ambelor state, cu surse de finanţare de la bugetele celor două state, până la punerea în funcţie a podului, după care va funcţiona din surse proprii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...