Politică

Baronul Adrian Duicu îi aduce la disperare pe consilierii opoziţiei

Pâinea şi cuţitul sunt acum la „El Lider Maximo”

Consilierii judeţeni din Mehedinţi ai opoziţiei au ajuns la capătul răbdării şi vor să depună o plângere penală pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Duicu. Motivarea care stă la baza acestei decizii se bazează pe refuzul baronului uselist de a vacanta posturile rămase libere după excluderea mai multor membri din Partidul Democrat Liberal.

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Mehedinţi, reprezentanţii opoziţiei au constatat că pe proiectele de hotărâre nu se regăseşte niciun punct care să se refere la vacantarea posturilor rămase libere ca urmare a excluderii din rândurile Partidului Democrat Liberal a mai multor „trădători”. Aleşii în cauză au preferat să treacă de partea consilierilor judeţeni ai Puterii şi, ca urmare a acestui fapt, şi-au pierdut mandatele de consilieri, acestea fiindu-le retrase de partidul pe listele căruia candidaseră.

S-au încurcat în semnături

"Partidul Democrat Liberal va depune zilele următoare o plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, pentru nerespectarea prevederilor articolului 12 din Legea 393 privind statutul aleşilor locali.", consilierul democrat liberal, Andi Nodiţ

Şedinţa de Consiliu Judeţean a început cu o contradicţie între preşedintele Adrian Duicu şi reprezentanţii opoziţiei pe tema semnăturilor pe care trebuie să le poarte listele depuse de către opoziţie pentru înlocuirea consilierilor judeţeni daţi afară din partid. „Sunt consilieri pe care i-aţi dat afară din partid şi trebuie să completaţi lista. Aceste demersuri sunt corecte din punctul dumneavoastră de vedere şi din punctul meu de vedere. (…) Lista este una comună a MnMh-ului şi are patru semnături pe ea. Coaliţia nu mai funcţionează, dar rugămintea mea este ca, atunci când veniţi cu alte nominalizări, lista să fie semnată tot de cei patru semnatari ai acestui document”, le-a spus preşedintele Adrian Duicu reprezentanţilor opoziţiei.

Opoziţia pregăteşte plângere penală împotriva lui Duicu

Potrivit declaraţiilor consilierului judeţean al UNPR, Alin Nicolicea, pentru a propune o listă de înlocuire a consilierilor nu este nevoie de patru semnături. „Potrivit regulamentului de funcţionare a Consiliului Judeţean, articolul 19, aliniatul 2, nu este nevoie de semnăturile celor patru reprezentanţi care au format acea alianţă electorală, ci este nevoie doar de semnătura preşedintelui de partid, după caz”, a declarat Alin Nicolicea. În aceeaşi ordine de idei, reprezentantul Partidului Democrat Liberal în Consiliul Judeţean, consilierul Andi Nodiţ, a declarat că intenţionează să depună o plângere penală împotriva preşedintelui forului administrativ. „Partidul Democrat Liberal va depune zilele următoare o plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Duicu, pentru nerespectarea prevederilor articolului 12 din Legea 393 privind statutul aleşilor locali. Acesta spune foarte clar că, în prima şedinţă ordinară, după ce se ia act de excluderea din partid a şase consilieri, motivul de încetare a mandatelor, preşedintele trebuie să propună eliberarea acestor locuri în Consiliul Judeţean. Adrian Duicu nu a făcut acest lucru. Pe această ordine de zi nu a existat propunerea obligatorie făcută de preşedinte, motiv pentru care se încadrează în prevederile sancţionate de articolele 246 – 248 Cod penal şi anume abuz împotriva intereselor persoanelor şi abuz împotriva instituţiei”, a declarat consilierul democrat liberal Andi Nodiţ.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...