Sub Lupă

Drumul Naţional Severin - Orşova, lucrare de mântuială

Asfaltarea de 45 de milioane de euro executată de italienii de la JV Pizzarotti - Tirrena Scavi a devenit un coşmar al autorităţilor şi al şoferilor

Lucrările de reabilitare a DN 6 pe tronsonul Severin–Orşova executate de o firmă italiană contra sumei de 45 de milioane de euro îi scot din minţi pe şoferi. La nici un an de la finalizarea lucrărilor, gropile au răsărit din asfalt ca ciupercile după ploaie.

Nu s-a împlinit nici măcar un an de la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi gropile au şi reapărut în asfalt. Este vorba de DE 70 (DN6), între Drobeta Turnu Severin şi Orşova spre Timişoara, reabilitată cu bani de la Uniunea Europeană. Sectorul de drum dintre Gura Văii şi Bahna are cele mai multe probleme. Şoferii sunt revoltaţi şi spun că îşi rup maşinile în gropile din carosabil. „De când l-au făcut nu e bun. Acum îl fac, acum îl desfac, iar îl plombează şi tot aşa. După părerea mea, la câţi bani s-au mâncat, trebuia să fie cât de cât un lucru bun. Se mănâncă nişte bani, dar nu ştim de către cine”, spune un localnic din satul Bahna. „E o lucrare foarte proastă, şi-au bătut joc de bani, nu e lucru de calitate. Rupi maşina în gropile astea, dar aşa e la noi, în România. Nu bagă compoziţia cum trebuie, de asta cred că nu se face lucrare de calitate. Păi, de exemplu, pe timpul lui Ceauşescu câţi ani a rezistat drumul ăsta şi nu avea gropi, iar acum într-un an de zile şi apărură gropile”, se plânge un alt conducător auto din acelaşi sat. „Noi, şoferii, achităm taxe pentru drumuri şi unde sunt banii? E o lucrare făcută în bătaie de joc. Lucrăm ca să avem ce lucra. De ce la nemţi nu e o groapă pe stradă, la ei de ce se poate şi la noi nu? În Germania e totul ca la carte”, spune un şofer din Turnu Severin.

Contract de 45 milioane de euro

Contractul de reabilitare a secţiunii Drobeta Turnu Severin – Bahna a Drumului Naţional 6, inclusiv construcţia variantei de ocolire a municipiului, a fost atribuit firmei italiene JV Pizzarotti - Tirrena Scavi, prin licitaţie internaţională deschisă, beneficiarul final fiind Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. Contractul, în valoare totală de 45.063.151,1 euro, din care 26.479.538,05 euro a reprezentat contribuţia Comisiei Europene, a avut ca scop reabilitarea DN 6, km 332+150 – km 358+000, parte a reţelei de drumuri TEN - T şi construcţia variantei de ocolire în vederea eliminării blocajelor rutiere din zona Drobeta Turnu Severin. În cadrul proiectului ISPA au mai fost reabilitate 27 de viaducte, cinci poduri, s-au consolidat tunelele rutiere şi s-a realizat protecţia versantului de-a lungul Dunării.

"Drumul a fost într-o primă fază bine executat, dar să ştiţi că dacă numai gropile ar fi singura problemă ar fi foarte bine. Mai sunt şi alte probleme, recepţia finală la acest drum nu s-a făcut.", Nicolae Drăghiea, prefect Mehedinţi

Prefectul :,,Recepţia lucrărilor nu a fost finalizată”

Lucrările au fost finalizate în decembrie 2011, însă recepţia finală ar trebui semnată în această primăvară. Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a anunţat că va convoca la prefectură constructorul pentru a da explicaţii. „După lupte seculare, aţi văzut că anul trecut în sfârşit s-a dat drumul la această porţiune, Drobeta- Turnu-Severin – Orşova, a durat aproape un cincinal. Drumul a fost într-o primă fază bine executat, dar să ştiţi că dacă numai gropile ar fi singura problemă ar fi foarte bine. Mai sunt şi alte pro-bleme, recepţia finală la acest drum nu s-a făcut, nu există decât o garanţie şi plata unor lucrări finale. Împreună cu Secţia Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin, am convocat constructorul ca să vedem şi celelalte probleme. Vorbim de capete de pod, accesul sub podurile respective – sunt nişte reguli care trebuie îndeplinite şi nu se va semna o recepţie finală până nu se re-mediază tot tronsonul”, a spus prefectul Nicolae Drăghiea.

Tirrena Scavi are antecedente

Nu este prima dată când italienii de la Tirrena Scavi au de-a face cu autorităţile judeţului. De-a lungul anilor, această firmă a fost amendată în repetate rânduri pentru gropile din asfalt. De exemplu, în februarie 2010, din ordinul prefectului de la acea vreme, Ion Mîţu, firma italiană a fost amendată de trei ori într-o săptămână cu câte 6.000 de lei pentru că nu începuse lucrările de întreţinere. Drumul era jalnic, plin de gropi, iar conducătorii auto reclamau această situaţie. „Acest sector de drum reprezintă cartea noastră de vizită, deoarece pe aici se face accesul către Vama Porţile de Fier I. Îmi pare rău că cei care conduc firma italiană ce administrează drumul nu au înţeles că nu este de glumă cu siguranţa cetăţeanului. În situaţia în care se prezintă şoseaua acum ne putem aştepta la accidente grave provocate de starea suprafeţei carosabile. Nu este posibil aşa ceva”, declara atunci fostul prefect, Ion Mîţu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...