Sport

Oltchim, la 60 de minute de semifinale

Oltchim trebuie să câştige duminică (ora 19.00), la Rm. Vâlcea, cu Krim Ljubljana, pentru a accede din nou în semifinalele Ligii Campionilor

Victoria senzaţională obţinută sâmbătă în Ungaria, 30-23 cu FTC Rail Cargo, într-un joc de totul sau nimic, a readus zâmbetul la Vâlcea. După un start ratat în grupele principale, cu două eşecuri, Oltchim a obţinut trei victorii consecutive, care le-au adus la un singur pas de mult aşteptata semifinală. Trupa lui Vestergaard a renăscut în Ungaria, unde a oferit o lecţie de handbal, arătând din nou ca o echipă capabilă să joace finala Ligii Campionilor. Cu siguranţă, duminică, de la ora 19,00, Sala Traian din Rm. Vâlcea va fi arhiplină, trei mii de fani încercând să poarte pe braţe spre o victorie contra slovenelor o echipă roş-albastră renăscută din propria cenuşă.

Calculele calificării în semifinale sunt acum mai simple. Krim este deja calificată, pentru a mai rata accederea în semifinale, slovenele ar trebui să piardă la Vâlcea la 15 goluri diferenţă, ceea ce este o utopie. Dacă maghiarele pierd sâmbătă în Rusia, Oltchim este matematic calificată, fără a mai conta rezultatul cu Krim. Dacă Rail Cargo câştigă cu Zvezda, Vâlcea este obligată să câştige duminică la un gol diferenţă cu Krim Ljubljana. Pardadoxal, dacă ne referim strict la lupta pentru locul 1, care evită în semifinale Gyorul, un adversar clar mai tare decât Larvik, Oltchim ar fi mai avantajat dacă maghiarele câştigă în Rusia, caz în care ar trebui să bată Krimul doar la trei goluri, nu la cinci. Dacă unguroaicele înving în Rusia, Oltchim are nevoie de un succes la trei goluri cu Krim şi câştigă grupa, fiind avantajată de clasamentul în trei. Dacă FTC nu ia însă cele două puncte, Oltchim e calificată în semifinale la orice scor, dar pentru primul loc, are nevoie de un succes la minimum patru goluri, fiind obligat să întoarcă eşecul de la Ljubljana, din tur, 24-28. În cealaltă grupă principală, lucrurile sunt rezolvate, Gyorul adjudecându-şi primul loc, în timp ce Larvik a obţinut deja biletele pentru semifinale de pe locul 2.

Eventuala semifinală, la Bucureşti

"O semifinală în Bucureşti este foarte probabilă. Sala din Vâlcea nu are locuri pe măsura cererilor de bilete. S-a discutat inclusiv varianta de a se juca pe Naţional Arena.", Petre Berbecaru, preşedinte Oltchim

Dacă Oltchim se califică în semifinalele Ligii, va disputa penultimul act la Bucureşti, pentru o reţetă financiară de succes. Într-o perioadă dificilă financiar, Oltchim îşi poate rezolva o parte din bugetul necesar pentru încheierea cu bine a sezonului prin biletele obţinute pentru manşa de pe teren propriu din semifinale. Sala de 3.000 de locuri de la Rm. Vâlcea este neîncăpătoare pentru un meci în care se joacă accederea în finala mare şi interesul clubului este să valorifice la maxim avantajul financiar şi să aibă o audienţă cât mai mare. „O semifinală în Bucureşti este foarte probabilă. Sala din Vâlcea nu are locuri pe măsura cererilor de bilete. S-a discutat inclusiv varianta de a se juca pe Naţional Arena”, spune şi Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim. Cele trei variante pentru campioana României de a evolua sunt „Polivalenta” (5.000 de locuri), la Romexpo unde s-ar putea construi o arenă cu tribune mobile de aproximativ 8.000 de locuri sau Arena Naţională, care are acoperiş şi ar putea găzdui până la 50.000 de spectatori. Această ultimă soluţie ar fi şi cea mai recomandată şi ar însemna practic un boom financiar pentru Oltchim.

Aurelia Brădeanu: „Visul nostru continuă”

Coordonatorul de joc al Oltchimului, Aurelia Brădeanu, spune că memoriile depuse de unele jucătoare nu au afectat atmosfera. ”În ciuda tuturor problemelor, atmosfera e una excelentă. Cele care nu ne-am depus memorii, nu le privim pe cele care şi-au depus ca pe nişte duşmance. Tot ce mi-am dorit a fost ca echipa să nu se destrame, să nu plece fetele. Şi aşa, la antrenamente, nu mai avem cu cine face două echipe. Brădeanu crede în continuare în realizarea obiectivului. „Dacă nu am fi câştigat, visul nostru s-ar fi terminat, aşa, el continuă. Am mai făcut un pas spre semifinale şi acum mai avem unul singur. Înfrângerea din tur a fost ceva de neînţeles pentru mine, am fost moi, veneam după vacanţă, nu eram în formă. Dar important e că ne-am revenit, urcăm, cred că putem juca şi mai bine. Vârful de formă e gândit să fie prins în semifinale şi apoi mai departe. Nu avem timp să ne relaxăm. După ce am pierdut primele două meciuri, am jucat mereu cu sabia deasupra capului, dar nu am cedat presiunii”, a mai spus Mica.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...