Inedit

„Promisiunea unei vieti frumoase”, un spectacol unic pe scena Teatrului Anton Pann

Teatrul Anton Pann vă propune o nouă premieră a stagiunii 2012-2013 Promisiunea unei vieţi frumoase (din cauza lui Cehov), pe data de 9 martie, la orele 18.30. Spectacolul este regizat de Balint Botos şi aduce pe scena vâlceană o propunere inedită: textul piesei s-a construit în timpul repetiţiilor din dorinţa realizatorilor de a apropia personalităţile actorilor de cele ale personajelor. În acelaşi timp creatorii spectacolului îşi doresc ca acest text să nu mai fie montat nicăieri în ţară sau în străinătate tocmai pentru că el a fost conceput în mod special pentru Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea şi în strânsă legătură cu realităţile înconjurătoare. Promisiunea unei vieţi frumoase este făcută spectatorilor timp de o oră şi jumătate prin bună dispoziţie, dramă, râsete şi cântec, toate reunite într-un colaj plin de ritm.

Regizorul acestui spectacol, Balint Botos, aduce un aport de energie şi de tinereţe, el aflându-se la a doua montare în teatrul vâlcean. A absolvit actoria la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş şi a urmat cursurile secţiei de regie ale Facultăţii de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. În acest moment el este masterand al specializării de regie din cadrul aceleiaşi facultăţi şi, alături de Raluca Sas-Marinescu, a acceptat provocarea de a crea un spectacol care să iasă din tiparele cu care publicul acestui oraş este obişnuit.

Coregraful Attila Bordas se află şi el la a doua colaborare cu teatrul Anton Pann
În acest spectacol îi veţi putea revedea pe actorii: Ana Şuşca, Reka Szasz, Mădălina Ciotea, Florin Călbăjos, Radu Constantinov si Olimpiu Blaj.

Vlad Bîrzanu, nominalizat pentru Premiile UNITER

Pentru rolul Flaut, cârpaci de foale din spectacolul Visul unei nopţi de vară Vlad Bîrzanu a fost nominalizat la cea de- a XXI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, pentru anul 2012, eveniment care va avea loc luni, 13 mai 2013, la Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.
Născut în 1990 la Baia Mare, Vlad Bîrzanu este absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, promoţia 2012, clasa Miriam Cuibus. Debutează pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea pe 21 octombrie 2012 cu personajul Flaut, cârpaci de foale din spectacolul Visul unei nopţi de vară. În prezent este maserand în anul I la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti.

Biletele pentru seara premierei au fost puse în vânzare şi se găsesc la agenţia Teatrului Anton Pann. Spectacolul se va juca şi duminică, 10 martie, tot de la orele 18.30.

Promisiunea unei vieţi frumoase (din cauza lui Cehov)
de Balint Botos şi Raluca Sas-Marinescu
Regia: Balint Botos
Dramaturgia: Raluca Sas-Marinescu
Coregrafie: Attila Bordas


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...