Ultima Oră

Un vâlcean în fruntea DNA

Vâlceanul Călin Nistor este, pentru următoarele 6 luni, noul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând de vineri.

Călin Nistor a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către Daniel Morar, Procurorul General al României, în urma solicitării de renunţare la funcţie a fostul şef al DNA, procurorul Anca Oprean.

Anul trecut, pe când era procuror-şef la Serviciul Teritorial Anticorupţie Piteşti, Nistor Călin se remarca deja de câţiva ani prin notorietatea dosarelor pe care le intrumentase. Este unul dintre procurorii pe ale căror rezultate Daniel Morar le apreciază şi pe care l-a delegat, începând de luni, la conducerea interimară a DNA.

Despre cazurile sale celebre la nivel naţional - Penescu, Gheorghe Constantin – fostul Preşedinte al Comisiei de Arbitri, Constantin Nicolescu – Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Antonie Solomon – primarul Craiovei, deputatul Sorin Pandele, se declara atunci nemulţumit pentru că, din păcate, din cele mediatizate la nivel naţional încă nu erau date hotărâri în instanţă.

Călin Nistor a fost şeful Biroului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este născut în comuna Lungeşti din judeţul Vâlcea şi este domicilat în municipiul Rm. Vâlcea, a mai activat ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Călin Nistor a intrat în magistratură în 1995 şi îşi dorea să lucreze ca magistrat şi îndeosebi în parchet. A ajuns la DNA în 1 ianuarie 2006, a lucrat doi ani la Bucureşti, apoi a vrut să se apropie de casă, aşa că, începând cu ianuarie 2008, a fost delegat ca procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti. Ulterior, a fost numit, prin hotărârea CSM din mai 2008, procuror şef serviciu, iar apoi mandatul a fost reînnoit în luna mai 2011.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...