Opinii

 

Dacă lumea ar avea o inimă nouă...

Dacă lumea ar avea o inimă nouă, aş învăţa-o să nu o mai promită, pentru că prietenii adevăraţi nu cer garanţii. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, aş învăţa-o să nu o mai certe ca pe un motor stricat. Ea pune la cale lucrurile bune, când toţi uităm să îi semănăm. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş spune să o asculte şi nu să o încerce. I-am cerut de prea multe alte ori să înceteze, uitând că fară semnalul ei suntem un nimeni şi-un frig. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, as ruga-o să nu îi mai dea pastile. E suficient de mare să se regăsească singură şi uneori o face mai repede decât noi. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, aş ruga-o să nu-i mai ceară atâta perfecţiune. E important să fie curajoasă şi atât. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş cere să nu o mai bage la înaintare ca pe un cal de bătaie. Ea e una, în vreme ce noi, nici cu toate organele complotând, nu reuşim să ne purtăm bărbăteşte.

Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş cere să nu se mai teamă de ea. E prima care ne defineşte şi ultima care cedează. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, aş învăţa-o ca, din când în când, s-o transforme într-o lupă. Adesea, avem probleme de vedere, pentru că privim cu ochii deschişi şi sufletul încuiat. Dacă lumea ar avea o inimă nouă şi-aş putea s-o văd, i-aş învăţa pe toţi copiii să o deseneze fără săgeţi. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş spune că toţi oamenii trebuie să se căsătoarească din dragoste şi că primele celule ale unui copil din pântece aparţin inimii. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, aş ruga-o să nu mai judece aspru. Parcă ne-am transformat prea mult în călăi care dau verdictul, în timp ce noi nu mai mai ştim ce e cu noi.

Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş spune că îşi poate vinde orice, mai puţin sentimentele. Vine un timp când regreţi că mereu dai câte-un diamant pe un sac de porumb. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş spune cu convingere că e păcat să ai simţiri frumoase şi să le ţii doar pentru tine. Inima nu-i un pumn de creier calculat care poate trăi burlac o viaţă. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş spune că putem îmbătrâni şi cu inimi de copii, nu, nu ştiu pe cineva care ne-ar certa. Dacă lumea ar avea o inimă nouă şi toţi ar exclama că e o minune, i-aş spune că darurile nu sunt stele din buzunar pe care le aruncă semenii galanţi, ci întâmplări în care, fără să ştim, am crezut toţi deodată.

Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş spune că mi-ar plăcea să ne mai vedem. Cele mai mari suferinţe vin din amânări şi ignoranţa celor pe care, cu speranţă îi vedem la locul lor şi locul lor lângă al nostru. Dacă lumea ar avea o inimă nouă i-aş cere să nu o refuze, a doua şansă, fie ea şi aşa, se dă celor demni de ea. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş cere să o scoată într-un balcon mare şi să vadă că nimeni nu poate să se descurce fără ea.

Dacă lumea ar avea o inimă nouă i-aş cere să renunţe la orgolii. Suntem singuri, dar e bine când ne-o dorim noi, nu când ne-o doresc cei din jur. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş da bună ziua cu tot dragul, nu ca trecătorii care cred că întâi au un serviciu şi apoi un destin. Dacă lumea ar avea o inimă nouă, i-aş spune să dea un telefon şi să se laude mamei mele, care ar crede că în sfârşit mi s-a îndeplinit visul şi că, mai presus de toate trăiesc să-l văd.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...