Politică

“Liberalul” Stănişoară, şah la baronul PSD Mehedinţi , Adrian Duicu

Plecarea lui Stănişoară din PDL şi intrarea rapidă în partidul lui Crin Antonescu i-a lăsat cu gura căscată până şi pe liberali. "Din ce în ce mai bine! Dacă o ţinem tot aşa nu m-ar mira ca mâine să îi am colegi pe Udrea, pe Scripcaru, pe Falcă sau Pinalti", a comentat pe pagina de Facebook deputatul liberal Diana Tuşa. Pentru democrat liberalii din Mehedinţi este clar totuşi că uşa PNL i-a fost deschisă lui Stănişoară la intervenţia fostului coleg de partid Sorin Frunzăverde.

Mircea Toader (PDL): Cred că l-a tras Frunzăverde după el

Plecarea lui Stănişoară a căzut ca o bombă la PDL. Nici aici nu se ştia nimic, nici măcar nu se bănuia ceva până cu o oră înainte de oficializarea trecerii. De menţionat că Stănişoară era liderul deputaţilor PDL. Fostul lider de grup al deputaţilor PDL, Mircea Toader, a făcut un singur comentariu când a fost rugat să comenteze evenimentul: „Cred că l-a tras Sorin Frunzăverde după el. Altă explicaţie nu am”.

Ministru şi consilier prezidenţial

CV-ul lui Mihai Stănişoară este unul foarte „bogat”. Între 2000 şi 26 martie 2007 a fost deputat PD. Din 15 martie 2007 şi până pe 24 decembrie 2008 a fost consilier prezidenţial pe probleme de apărare al preşedintelui Traian Băsescu, în decembrie 2008 a fost ales senator PDL şi până în 22 decembrie 2009 a fost ministrul Apărării în guvernul Boc I (PDL-PSD).. În PDL, acum în perioada „războiului civil” din această grupare, Stănişoară era dat ca susţinător al taberei lui Vasile Blaga. Totuşi, o intoxicare de presă l-a plasat la un moment dat în tabăra Udrea.

Stănişoară a ieşit bine la locale în Mehedinţi

La alegerile locale din 10 iunie 2012, PDL Mehedinţi, filială condusă de Stănişoară, a candidat mascat sub numele Mişcarea Pentru Noul Mehedinţi şi a obţinut 36 de primarii (USL 26, PSD – 3, Alianţa Electorală PSD+PNL – 2, PC – 1), printre care şi primăria capitalei de judeţ, municipiul Drobeta-Turnu Severin. La consiliul judeţean, Mişcarea Pentru Noul Mehedinţi a scos 13 consilieri judeţeni (USL – 15, PPDD – 2). În municipiul Drobeta-Turnu Severin, gruparea condusă de Stănişoară a obţinut majoritatea în consiliul local, 12 consilieri din 23, aceeaşi situaţie înregistrându-se în oraşul Baia de Aramă. În aproape toate comunele în care MPNM avea primari a obţinut şi majorităţi în consiliile locale.Întrebat de ziarişti dacă va trage după el şi aleşi locali, Stănişoară a făcut următoarea menţiune: „Decizia de a trece la PNL este una care îmi aparţine şi nu am discutat cu nimeni să mă urmeze sau nu”. Legal, primarii scoşi de Stănişoară în Mehedinţi nu pot trece la PNL, pentru că şi-ar pierde mandatul. Totuşi, este de presupus că mulţi dintre primarii PDL vor activa mascat pentru liberali şi USL. Dacă vor fi excluşi de către conducerea PDL, în acest caz ei nu-şi vor pierde mandatul.

Dan Motreanu (PNL): Este un câştig pentru noi

Vicepreşedintele PNL, Dan Motreanu, a comentat trecerea lui Stănişoară. „Este un câştig pentru noi. Vine chiar bine, pentru că noi nu stăteam strălucit în Mehedinţi. Strict politic, Stănişoară nu a făcut parte dintre liderii controversaţi ai PDL. În plus, a fost unul dintre oamenii din PDL care în 2003 a militat pentru alianţa cu PNL şi se poate spune că este între cei care chiar a avut vederi de dreapta în PDL. Nu în ultimul rând, pe linie parlamentară Stănişoară a dat dovadă că este o persoană activă, nu degeaba a fost numit la începutul legislaturii lider al deputaţilor PDL”. Dan Motreanu ne-a confirmat că toată această mişcare - ca şi cea care a vizat aducerea lui Klaus Johannis - a fost ţinută într-un foarte mare secret. „Este o regulă în politică, unele acţiuni ce ţin de strategie nu sunt făcute zgomotos, cu publicitate”, a adăugat Dan Motreanu. Cum va conlucra Stănişoară pe plan local la Mehedinţi cu baronul Adrian Duicu cu care a fost până ieri la cuţite rămâne de văzut.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...