Ultima Oră

Oltchim trebuia să intre în insolvenţă din 2009

Ministrul Varujan Vosganian declară că procedura de insolvenţă a combinatului chimic trebuia declanşată încă de acum 4 ani

Insolvenţa Oltchim ar fi trebuit să fie declanşată încă de la jumătatea anului 2009, când indicatorii economici s-au deteriorat semnificativ, existând şi o notă a vechii conduceri care indică acest lucru, a declarat marţi Varujan Vosganian, ministrul Economiei. "Dacă privim rezultatele economice vedem că a început să înregistreze piederi din a doua jumătatea anului 2007, pierderi care au fost îngăduite pentru că producţia era foarte sus. În 2008 veniturile Oltchim erau de două miliarde de lei. Momentul în care capitalul proporiu a început să devină alarmant negativ a fost a doua jumătate a anului 2009, 2010", a spus Vosganian la conferinţa "De la insolvenţă la restructurare. Cum poţi reveni în piaţă cu ajutorul reorganizării judiciare", organizată de Ziarul Financiar.
Vosganian a menţionat că în acel moment trebuia să fie declanşată insolvenţa, iar acum Oltchim ar fi fost salvat.
"Am crezut că e doar o idee de-a mea, dar am descoperit o notă prin care conducerea de la acea vreme, de la sfârşitul lunii august din 2012, în care întreaga conducere a companiei a scris că de fapt Oltchim a intrat în insolvenţă în a doua jumătate a anului 2009, dar nu s-a declanşat pentru că conducerea aştepta o măsură de la Guvern, care a făcut un plan de măsuri, printre care achiziţia pirolizei de la Arpechim, ceea ce a dus la insolvenţă", a adăugat Vosganian.
El a arătat că pe termen scurt Oltchim nu poate fi salvat doar prin finanţare externă, ci trebuie numită o conducere şi să fie convinşi traderii să lucreze cu combinatul vâlcean. "Vrem să înfiinţăm Oltchim Management, cu oameni din afara Vâlcii. Managementul trebuie privatizat înaintea combinatului a mai spus Vosganian.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...