Ultima Oră

Percheziţii la traficanţi de persoane din Gorj, Dolj, Olt şi la Londra

23 de percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în judeţele Gorj, Dolj, Olt şi la Londra, unde poliţiştii descind la membri unei reţele de trafic de carne vie.

Poliţiştii şi procurorii au făcut marţi 19 percheziţii în Gorj, Dolj şi Olt, iar alte patru descinderi au avut loc în Londra, la locuinţele unor persoane suspectate că au traficat şi exploatat sexual în Anglia 25 de tinere, dintre care două minore, obţinând din ianuarie 2010 aproximativ un milion de euro.

Anchetatorii au descins, marţi dimineaţă, la locuinţele a 19 membri ai grupului infracţional, din judeţele Gorj, Dolj şi Olt. La percheziţii participă poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi de la IPJ Gorj, precum şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organziată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Gorj, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

În aceeaşi cauză, concomitent cu acţiunea din România au fost făcute patru percheziţii domiciliare în Londra. Doi poliţişti de la BCCO Craiova şi un procuror de la DIICOT au mers în 3 martie în Anglia pentru a participa la acţiune.

În urma investigaţiilor desfăşurate de o echipă de anchetă româno-britanică JIT (Joint Investigation Team) a fost destructurată o grupare infracţională transfrontalieră ai cărei membri sunt suspectaţi de trafic de persoane şi de minori, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Persoanele identificate în urma percheziţiilor din România şi din Anglia urmează să fie audiate de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Gorj.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie 2010 - februarie 2013, membrii grupului infracţional organizat au racolat, traficat şi exploatat sexual în Anglia 25 de tinere, dintre care două minore, obţinând venituri ilicite de aproximativ un milion de euro.

În acest dosar se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de persoane şi trafic de minori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...