Opinii

 

Incorigibilul domn Cîlea

Vâlcea trăieşte de două decenii sub umbra „tătucului” indiferent de ce nume ar purta acesta: Sabău, Miţaru, Comănescu, Buşe sau Cîlea. Mentalitatea căpătată în anii ’50, când toată Europa de Est privea supusă spre URSS şi aştepta ordinele lui Stalin, i-au făcut pe cei de mai sus, pe rând fiecare dintre ei ocupând funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, să se comporte, la scară mai mică, ca fostul „tătuc al popoarelor”. Unii au reuşit să pară simpatici, alţii au ieşit cu porecle şi mai simpatice, gen „10%”, cum a fost cazul lui Anton Miţaru.

Cu toţii au mimat interesul faţă de cetăţean şi au sfârşit călărind orgiastic şi fără pic de jenă legea. Nu există mari diferenţe între „domnia” lui Comănescu şi cea a lui Cîlea. Deşi salută şi unul şi altul la fel de respectuos, au avut sau au pretenţia ca nimic şi nimeni să nu le scape de sub control.

În 2005, vicepreşedintele de atunci al Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, făcea primul pas în sfera incompatibilităţii, introducându-se într-o funcţie de conducere a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. La opt ani după isprava care era să-l coste funcţia, Ion Cîlea recidivează şi se pune preşedinte peste Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară APA Vâlcea într-un clar conflict de interese cu funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Într-un „război” cu miză de 120 milioane euro este posibil ca avertismentele venite de la ANI, de la vicepremierul Liviu Dragnea sau de la colegii de alianţă politică să îţi treacă pe la ureche.

Cu primari retrăgându-se pe capete din cauza avertismentului de conflicte de interese vădit în votarea unui buget de dezvoltare pentru localităţile proprii, cu preşedinţi de consilii judeţene somaţi de Agenţia Naţională de Integritate să se retragă din astfel de funcţii, Cîlea o ţine una şi bună: dreptatea este de partea sa şi nimeni nu-i poate interzice să fie şef unde şi când vrea el. Pare răsfăţul unui copil de trei-patru anişori plângând isteric în faţa unui magazin de jucării, dar este în realitate incapacitatea unui om de a înţelege prevederile legale şi mai ales de a le respecta.

Dar nu-i bai până la urmă, l-am avut pe bunicuţul Iliescu pozând în Superman în faţa lui Geoană, de ce nu l-am avea şi pe Ion Cîlea într-un costum de supererou în care chiloţii incopatibilităţii să fie afişaţi vizibil peste costumul impus de funcţia publică?

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...