Actualitate

ETA SA Râmnicu Vâlcea anunţă importante schimbări manageriale

Directorul Ion Popescu este gata să intre în planul metropolitan de dezvoltare

Conducerea firmei de transport public din Râmnicu Vâlcea, SC ETA SA, anunţă importante schimbări manageriale în acest an şi în cei următori. Directorul general al societăţii, Ion Popescu, consideră că rentabilizarea firmei este prioritatea sa în mandatul de patru ani pe care îl are. Noua politică managerială are în vedere trei componente importante: componenta economico-financiară, obiectivul strategic prioritar fiind redresarea urgentă a activităţii societăţii prin măsuri ferme de reducere a costurilor de producţie şi de creştere a veniturilor; componenta morală, obiectivul prioritar fiind îmbunătăţirea calităţii serviciilor de transport pentru populaţia municipiului Rm. Vâlcea şi componenta socială, obiectivul prioritar fiind asigurarea unor condiţii de muncă şi de trai decente pentru toţi salariaţii societăţii.

Până în prezent, noua conducere a societăţii a efectuat o serie de lucrări de reparaţii şi modernizare a clădirilor în care se desfăşoară activitatea de reparaţii autobuze şi microbuze. Pentru anul 2013 se vor prevedea, prin planul de investiţii, alocarea de fonduri din bugetul local al municipiului, pentru începerea realizării unor proiecte de investiţii privind sistematizarea şi modernizarea întregii incinte, unde îşi desfăşoară activitatea SC ETA SA, proiecte care se vor realiza în 2-3 etape, în perioada 2013-2015. „Vor fi reabilitate şi modernizate clădirile existente, dându-le o nouă valoare de întrebuinţare: atelier de reparaţii autobuze şi microbuze, service auto pentru terţi, spălătorie auto pentru mijloacele proprii şi pentru terţi, depozite şi spaţii de producţie pentru închiriere către terţi, birouri, cu scopul de a aduce venituri suplimentare societăţii, mai ales prin închirierea spaţiilor create suplimentar. Efectul economic pentru SC ETA SA, este cuantificat prin studiul de fezabilitate, aprobat de Consiliul Local, în şedinţa din luna februarie 2013”, a precizat directorul Popescu.

"Vor fi reabilitate şi modernizate clădirile existente, dându-le o nouă valoare de întrebuinţare: atelier de reparaţii autobuze şi microbuze, service auto, spălătorie auto, depozite şi spaţii de producţie.", Ion Popescu, director SC ETA SA

Parc auto nou

În şedinţa Consiliului Local din 30.10.2012 s-a aprobat achiziţionarea a 8 autobuze noi prin licitaţie publică şi s-a hotărât ca această achiziţie să fie finanţată din bugetul local, prin majorarea capitalului social al SC ETA SA. „Prin achiziţia acestor autobuze şi înlocuirea celor cu durată de viaţă normată depăşită de cca. 10 ani, se vor reduce substanţial, cu cca. 60%, cheltuielile cu reparaţiile şi piesele de schimb, combustibil şi taxele ARR pentru efectuarea ITP-ului şi se vor îmbunătăţi substanţial condiţiile de transport pentru călătorii din municipiul Râmnicu Vâlcea şi zonele limitrofe”, a mai precizat Ion Popescu. Alte 30 de autobuze ecologice, în special hibride şi electrice, vor fi achiziţionate în următorii doi ani. În parcul auto al societăţii, în prezent, se află peste 15 autobuze cu durata de viaţă depăşită.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...