Politică

Liberalii vâlceni mizează pe cai mari

Senatorul Dan Niţu consideră că organizaţia PNL Vâlcea are şanse să ofere un ministru în cabinetul Ponta

În ciuda absenţei reprezentanţilor Vâlcii din forurile centrale de conducere a partidului, liberalii vâlceni nu-şi fac prea mari griji. Noul senator vâlcean, Dan Remus Niţu, consideră că numirea preşedintelui Cristian Buican ca vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent al partidului este ca şi făcută, dar crede că „organizaţia Vâlcea poate ţinti lucruri mult mai mari”.

Niţu anunţă surprize

Senatorul liberal a declarat că s-au purtat negocieri între reprezentanţii organizaţiei vâlcene a PNL şi conducerea partidului, astfel încât, odată cu ieşirea din scenă a lui Dan Radu Ruşanu, locul acestuia în BPN să fie ocupat de Cristian Buican, în prezent secretar al Camerei Deputaţilor. „Intrarea domnului Buican în BPN este ca şi făcută. Oricum, organizaţia PNL Vâlcea, clasată pe locul patru în ţară după alegeri, poate ţinti lucruri mult mai mari. Veţi avea surprize frumoase în această privinţă. Pe plan regional avem ca ţintă clară ocuparea postului de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea”, susţine senatorul Niţu.

"Intrarea domnului Buican în BPN este ca şi făcută. Oricum, organizaţia PNL Vâlcea, clasată pe locul patru în ţară după alegeri, poate ţinti lucruri mult mai mari.", Dan Remus Niţu, senator

USL Vâlcea, „măritiş” cu ceartă pe zestre

Rocadele înregistrate în ultima perioadă la conducerea unor instituţii deconcertate din judeţ denotă o tensiune clară în cadrul USL Vâlcea, dar Dan Niţu nu consideră că aceasta ar putea duce la o ruptură în cadrul Uniunii. „Da, există în continuare negiocieri şi discuţii între Buican şi Cîlea. Schimbarea de la Inspectoratul Şcolar Judeţean este de înţeles în condiţiile în care PSD-ul a numit un nou ministru la învăţământ. Poate acesta a preferat să lucreze cu oameni din partidul său. Ministerele pe care fiecare partid le ocupă îi conferă formaţiunii politice avantajul de a numi directori în teritoriu. Vor mai fi astfel de schimbări în perioada următoare”, a mai adăugat senatorul vâlcean. Printre numele vehiculate în rândul liberalilor vâlceni ca viitori şefi de direcţii se numără şi cel al lui Adam Jinaru, actualul director adjunct al Direcţiei Silvice Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...