Politică

Competiţie acerbă în rândul tinerilor liberali din Râmnicu Vâlcea

Damian Mitu şi Laurenţiu Cazan vor se preia şefia organizaţiei municipale a TNL

Sfârşitul lunii martie va aduce şi un nume nou în fruntea organizaţiei tinerilor liberali din Râmnicu Vâlcea, până în acest moment omul de afaceri Damian Mitu (foto) şi mai tânărul Laurenţiu Cazan anunţându-şi intenţia de a candida. Competiţia dintre cei doi nu este lipsită de scântei, simpatizanţii lui Mitu acuzându-l pe contracandidatul său că nu îndeplineşte condiţiile impuse de statut pentru a se înscrie în cursă. În replică, acesta ameninţă cu plecarea din partid dacă nu este ales preşedinte.

„Vreau o organizaţie care să conlucreze cu seniorii”

Cu o vechime de peste trei ani în partid, Damian Mitu consideră că organizaţia de tineret a liberalilor din Râmnicu Vâlcea va trebui să îşi regleze paşii după cea a seniorilor pentru a eficientiza activitatea depusă în teritoriu. „Pentru mine e simplu! Candidez pentru că simt că pot face faţă aceste funcţii. Sunt de trei ani membru activ al partidului, m-am implicat în toate campaniile până acum, sunt cunoscut de către tinerii din organizaţie, nu văd de ce nu aş face-o. Încerc să dau un suflu nou în TNL Râmnicu Vâlcea pentru că s-a creat o distanţă între tineri şi seniori. Vreau o organizaţie care să conlucreze cu seniorii. Nu ar avea sens să mergem pe planuri separate. Am o serie de proiecte pe care vreau prima dată să le prezint colegilor din partid. Insist însă pe ideea unor seminarii şi de ce nu chiar a unei Şcoli de Vară a partidului la Râmnicu Vâlcea în care, pe lângă un profesor de ştiinţe politice, să fie invitaţi şi reprezentanţii de marcă ai PNL din ultimele decenii: Jean Decuseară, Emilian Frâncu şi alţii. În plus, vreau să am o echipă de oameni care să asigure reprezentativitatea cartierelor din oraş”, precizează tânărul liberal. Creionat pe un profil liberal clasic, Damian Mitu s-a înscris în PNL în 2009 contribuind activ la campania alegerilor parţiale din Râmnicu Vâlcea din 2010, la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut, dar şi la acţiuni umanitare şi de ecologizare desfăşurate de tinerii liberali pe raza municipiului. La această oră, organizaţia municipală a TNL Râmnicu Vâlcea numără 390 de membri şi simpatizanţi, doar 250 dintre aceştia fiind membri activi. Competiţia din rândul tinerilor liberali stârneşte şi interesul seniorilor, senatorul Dan Niţu afirmând în cadrul unei conferinţe de presă: „Sunt decis să îl ajut pe acel candidat care dovedeşte că merită să ocupe această funcţie. Îl voi susţine pe cel care demonstrează că are ceva de spus în politică pe viitor”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

05.03.2013 - 16:04Denisa:Damian te sustin, stii ca ti-am zis din vara anului trecut ca ar fi bine sa fii tu presedinte la tineret. Eu si fetele te votam. Bafta.

05.03.2013 - 14:17Cristi :Mult succes domnului Mitu, il stiu foarte bine din campania domnului primar Francu. Domnul Mitu este un om foarte bun si merita sa fie liderul nostru, mereu a fost alaturi de noi si a stat de vorba cu noi. Il respect si are votul meu. Bafta

05.03.2013 - 14:10Rares:Toate organizatiile de cartier il sustin pe Damian, adica pe omul care il cunosc, care a fost alaturi de ei in toate campaniile electorale din ultimii ani. Cazan crede ca daca da o cafea tinerilor o sa-l voteze... Se imbata cu apa rece. Mitu Damian e liberal adevarat... Nu traseisti

05.03.2013 - 12:32Dan PNL:Cine este acest Cazan??? ce reprezinta el in PNL. Un traseist politic care, la 30 de ani vaneaza functii de conducere, de aia a plecat si din PSD.

Pagina 1 din 1 (4 comentarii din 4)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...